sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

damjan-žugelj Necenzurirano

Glavnega akterja afere slovenski Watergate bodo ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Sta Olga in Bogdan res še vedno par?

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

nu
nu
1 05.06.2018 15:23:04

KDO BODO TEKMECI SLOVENCEV? V Velenju dočakali POMEMBNO NOVICO pred žrebom za evropske pokale

Drago Wernig - TAKA
Štirje slovenski klubi bodo kmalu zakorakali na evropsko prizorišče - Olimpija v kvalifikacijah za ligo prvakov, Maribor, Domžale in velenjski Rudar pa v kvalifikacijah za ligo Europa.

Iz dneva v dan je znanih več podrobnostih pred žrebom parov prvega kroga kvalifikacij, ki bo 19. oziroma 20. junija. Že zdaj je jasno, da bodo Ljubljančani svojo evropsko odisejado v prvem krogu začeli kot nepostavljena ekipa, kar pomeni, da lahko že na prvi stopnici za nasprotnika dobijo kar močno ekipo. Med visoke ovire za napredovanje lahko tako štejemo bolgarski Ludogorec, škotski Celtic, poljsko Legio (kapetan je Miroslav Radović, nekdaj Olimpija), švedski Malmö, beograjsko Crveno zvezdo, izraelski Hapoel Beer-Shevo (v ekipi je John Ogu, nekdaj Drava), norveški Rosenborg in morda tudi madžarski Videoton, ki je do naslova prvaka prišel s pomočjo nekdanjega stratega zmajev Marka Nikolića in nesojenega zmaja Danka Lazovića.

Slovenski prvaki iz Stožic na drugi strani pogledujejo proti ekipam, ki so lažje premagljive: ciprski Apoel Nikozija, kazahstansko Astano, azerbajdžanski Garabag, moldavski Sheriff, finski HJK Helsinki (v ekipi je Filip Valenčič, nekdaj Olimpija), valižanski The New Saints, albanski Kukësi in bosanski Zrinjski.



V kvalifikacijah za ligo Europa ima Maribor odličen koeficient, zato je v prvem krogu za FC Kobenhavnom drugi nosilec, med postavljenimi ekipami pa sta tudi Domžale in velenjski Rudar. Slednji je dolgo čakal, saj je bil skupaj z madžarskim predstavnikom ravno na meji med nosilci in nenosilci. Ker si je v zadnjem krogu evropski nastop zagotovil Honved, ki ima manjši koeficient, pred vrati pa je ostal Debrecen, ki ima višji koeficient, so varovnci Marijana Pušnika zasedli zadnje mesto med nosilci.

Vse tri slovenske ekipe v kvalifikacijah za ligo Europa bodo na žrebu za tekmeca dobile premagljivo ekipo. Seveda pa se tudi med nepostavljenimi ekipami skriva nekaj višjih ovir. Maribor, Domžale in Rudar se bodo želeli izogniti predvsem madžarskim, morda tudi armenskim klubom, bosanskemu Širokemu Brijegu, črnogorski Budućnosti in slovaški Dunajski Stredi.

Članki iz rubrike