baško jezero, faaker see Svet24.si

Slišala sta klice iz močvirja ob jezeru. V blatu...

Antonio Tajani Svet24.si

Tudi desno usmerjena Italija nadaljuje s pomočjo ...

Valentina Prevolnik Rupel, ministrica za zdravje Necenzurirano

Zdravniške "dvoživke": zakaj ministrica ...

mitja-stular-joze-mozina_pl Reporter.si

Na palačinkah z Janšo: kako sta Jože Možina in...

pogacar 22 Ekipa24.si

Zmanjkuje mu prostora! Pogačar je enostavno ...

andrej-štelcer Njena.si

Poroka na prvi pogled: Po žaljivkah se je oglasil...

luka doncic Ekipa24.si

Zdaj je jasno: Luka Dončić lahko podpiše ...

STA
STA
0 19.05.2018 10:22:27

Parma se je ekspresno vrnila med italijansko elito

Parmi, nekoč zelo močnemu italijanskemu nogometnemu klubu, se je po treh letih od bankrota in padca v četrto ligo ekspresno uspelo vrniti med elito.

V drugi ligi je po pravi drami in zmagi v zadnjem krogu proti Spezii zasedla drugo mesto, postala pa je prva italijanska ekipa, ki je v treh letih trikrat napredovala ligo višje. Prvak lige je postal Empoli, tretja ekipa, ki bo napredovala, pa bo znana po dodatnih kvalifikacijah, v katere so se uvrstili Frosinone, Palermo, Venezia, Bari, Cittadella in Perugia.

Parma je v obračunu proti Spezii v gosteh morala zmagati, a ne samo to, potrebovala je tudi pomoč Foggie, ki v gosteh ni smela izgubiti proti Frosinoneju. Slednji je imel pred zadnjim krogom dve točki prednosti, a jo je zapravil, potem ko je v 89. minuti dobil gol za 2:2.



Parma, trikratni italijanski prvak in dobitnik štirih evropskih lovorik, je imela nekaj sreče tudi na svoji tekmi, ki jo je dobila z 2:0, domači napadalec Alberto Gilardino, nekdanji reprezentant in tudi igralec Parme, je pri izidu 1:1 zapravil enajstmetrovko.

Ekipi Parme in Frosinoneja sta imeli tako na koncu enako število točk, tako da so odločali medsebojni tekmi, v katerih so bili boljši igralci s stadiona Ennio Tardini.

Značke: nogomet, italija

Članki iz rubrike