Kris Jenner Svet24.si

Zvezda resničnostnega šova spregovorila o raku

eugenie bouchard Svet24.si

Foto: Genie se v bikiniju loteva opravil na vrtu

klemen bostjancic Necenzurirano

Kdo pri Boštjančiču želi pred javnostjo skriti...

jansa morawiecki orban fb Reporter.si

Orban in njegov vazal Janša z dolgim nosom domov ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

Nekateri trdijo, da Harry ne uživa v Kaliforniji ... Ravno nasprotno Odkrito.si

Skrivni načrt za vrnitev Harryja

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

nu
nu
2 18.05.2018 13:10:06

Se spomnite, kako se je sloviti francoski dnevnik Iniesti opravičil zaradi zlate žoge? Presenečeni boste, kaj na to gesto pravi Španec!

Reuters
Andres Iniesta je s tem odzivom osupnil nogometno javnost.

Nogomet na najvišji ravni bo po koncu sezone zapustil eden najboljših vezistov vseh časov Andres Iniesta. Španski nogometni virtuoz je bil eden tistih, ki imajo največ zaslug za vse uspehe Barcelone v zadnjem obdobju, njegova naslednja destinacija pa je vsaj za zdaj velika neznanka. Sam je potrdil, da se bo odpravil na Kitajsko ali pa Japonsko, javnost bo s svojo odločitvijo seznanil naslednji teden.

V nedeljo bo odigral še zadnjo tekmo v dresu Barcelone, mnogi so se mu že poklonili, navijači ga bodo na Camp Nou novim izzivom naproti pospremili s čudovito koreografijo, na nadvse ganljiv način pa so se nanj spomnili pri uglednem francoskem športnem dnevniku L'Equipe, ki podeljuje zlato žogo za najboljšega nogometaša leta. Gre za najbolj cenjeno individualno nogometno priznanje, ki pa se je Iniesti zaradi Lionela Messija in Cristiana Ronalda vsa ta leta vztrajno izmikalo. Pri časopisu so pred tedni zapisali, da se Iniesti opravičujejo, ker nikoli ni dobil zlate žoge, čeprav bi si jo po mnenju mnogih tudi zaslužil.

V enem od svojih zadnjih nastopov v medijih je spregovoril tudi na to temo in se odzval na opravičilo francoskega dnevnika. S tem pa še enkrat več pokazal svojo veličino. "Po mojem mnenju opravičilo ni bilo potrebno. Bil sem na številnih prireditvah za zlato žogo in tam sem zares užival. Leta 2010, ko smo oder zavzeli jaz, Lionel Messi in Xavi, je bilo čudovito. To, da smo bili na odru trije igralci La Masie, bo zelo težko ponoviti," je dejal Iniesta.

Članki iz rubrike