Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.05.2018 14:35:27
Deli članek:

Nesrečni vratar Bayerna spregovoril o katastrofalnem posredovanju: O DREK, saj tega ne smem!

Profimedia

Nesrečni vratar Bayerna Sven Ulreich je spregovoril o svojem katastrofalnem posredovanju na tekmi z Realom.

Sven Ulreich je mesto med vratnicama münchenskega Bayerna zasedel po poškodbi prvega čuvaja mreže Manuela Neuerja. A nemški vratar je imel vzpone in padce, najslabše pa je prihranil za konec lige prvakov.

Bayern je moral v polfinalu tega tekmovanja priznati premoč Realu, za izpad pa so mnogi okrivili ravno Nemca, ki je pri drugem zadetku Reala katastrofalno posredoval. Zdaj je prekinil molk in razkril, kaj mu je v tistem trenutku šinilo v glavo. "Dobil sem podajo nazaj in videl, kako proti meni teče Karim Benzema. Pripravljal sem se, da bom ujel žogo, nato pa ugotovil, da tega ne smem. 'Drek, saj se je ne smem dotakniti z rokami,' sem si rekel sam pri sebi. Nato sem jo želel izbiti z nogo, a mi ni uspelo. Vse se je zgodilo v delčku sekunde," je dejal Ulreich, ki je po tem neuspelem posredovanju prejel zadetek, ki se je na koncu izkazal za usodnega.

29-letni vratar Bayerna je še pojasnil, da ima vratar najbolj odgovorno delo. "To je slaba stran našega poklica. Če napadalec zgreši žogo, ni nič takšnega, malce na slabšem je branilec, vratarji pa si ne smemo privoščiti napak. V zadnjih osmih mesecih nisem storil napake, škoda je, da se mi je to zgodilo ravno zdaj."