Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.05.2018 09:00:21
Deli članek:

SRAMOTA in PRIZNANJE, ki dviguje prah! Italijani besni zaradi katastrofalnega sojenja SKOMINE, ta pa pravi ... (video)

Reuters

Slovenski sodnik Damir Skomina se na zadnji tekmi lige prvakov ni ravno izkazal.

Slovenska sodniška ekipa je na zadnji polfinalni tekmi lige prvakov storila nemalo sodniških napak. Damir Skomina je s svojimi pomočniki še posebej oškodoval Romo, čeprav so Italijani na koncu dobili praktično podarjeno enajstmetrovko.

Največ duhov buri nedosojena najstrožja kazen sredi drugega polčasa in pri izidu 2:2. Takrat je v svojem kazenskem prostoru z roko posredoval branilec Liverpoola Trent Alexander-Arnold, a je sodniška piščalka ostala nema. Dvomov o tem, da je šlo za nedovoljeno posredovanje, ni, Stephan El Shaarawy pa se je upravičeno jezil.

Za precej razburjenja je poskrbela še ena sporna odločitev sodniške ekipe v drugem polčasu. Napadalec Rome je sam stekel proti vratom Liverpoola, v kazenskem prostoru pa ga je podrl vratar Loris Karius. Roma bi morala dobiti strel z najstrožje kazni, kar se pa ni zgodilo. Stranska sodnika sta bila namreč mnenja, da je šlo za prepovedan položaj, domači vratar pa jo je odnesel brez kazni.

Po koncu dvoboja so bili Italijani besni, precej kritični na račun slovenske sodniške ekipe pa so bili italijanski mediji. Za nekaj dodatnega razburjenja pa je poskrbel kar Skomina sam, ki je bil po poročanju uglednega italijanskega novinarja povsem razočaran, hkrati pa je priznal, da je storil kar nekaj napak. A po toči zvoniti je prepozno ...