sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

nu
nu
3 01.05.2018 22:39:53

REAL ZNOVA V VELIKEM FINALU!

Reuters
Real je na povratni tekmi remiziral z Bayernom (2:2) in se tretjič zapored uvrstil v finale lige prvakov.

Finale pred finalom je upravičil svoj naziv. Bil je to odprt dvoboj dveh sijajnih ekip, a mesta v Kijivu je le za eno samo. In ob koncu dneva so bili srečnejši ter spretnejši Cristiano Ronaldo in druščina.

Portugalec je bil sicer znova skoraj neviden, se je pa v junaka večera prelevil Karim Benzema. Za njim ni neka nepozabna sezona, če se napadalec hrani z goli, je bil Karim Benzema v zadnjih mesecih pogosto lačen. Toda težko bi si izbral primernejši trenutek za končanje recimo temu suše. Ko je Bayern prek Joshue Kimmicha hitro povedel in utišal Santiago Bernabeu, je imel Francoz pripravljen odgovor, postavil je piko na i akciji, v kateri so si nogometaši Reala kar 28-krat podali žogo.

Drugič je zadel takoj na začetku drugega dela, ko je izkoristil brutalno napako gostujočega vratarja Svena Ulreicha. Dvakrat je bil ob pravem času na pravem mestu. Kot nekoč rojak Nicolas Anelka, ki ga celotno sezono ni bilo praktično nikjer, da bi potem leta 2000 presodil - Bavarcem.

Bavarci se po dobri stari nemški navadi sicer niso predajali, se prek "Realovca" Jamesa Rodrigueza vrnili v igro, a na koncu jim je zmanjklo tako moči kot časa, znova pa bodo imeli bržkone tudi pripombo ali dve na račun sodnikov. Predvsem tisto igranje z roko Marcela bo v naslednjih urah in dneh pogosto na tapeti.

Umrli so pokončno, za kaj več pa... Marsikateri pristaš Bayerna se je v torkovo noč podal z mislijo, da je razliko ob koncu večera predstavljal vratar. Če bi bil Manuel Neuer zdrav...


REAL M. - BAYERN 2:2 (1:1)

* Stadion Santiago Bernabeu, gledalcev 81.000, sodniki: Cakir, Duran in Ongun (vsi Turčija).
* Strelci: 0:1 Kimmich (3.), 1:1 Benzema (11.), 2:1 Benzema (46.), 2:2 James (63.).
* Real Madrid: Navas, Marcelo, Ramos, Varane, Lucas, Kovačić (od 73. Casemiro), Kroos, Modrić, Asensio (od 88. Nacho), Ronaldo, Benzema (od 72. Bale).
* Bayern München: Ulreich, Kimmich, Süle, Hummels, Alaba, Tolisso (od 74. Wagner), James (od 85. Martinez), Thiago, Müller, Lewandowski, Ribery.
* Rumeni kartoni: Modrić, Lucas, Varane, Casemiro.

Real Madrid bo imel 26. maja v Kijevu priložnost, da tretjič zapored in 13. skupno osvoji ligo prvakov.

Bavarci so v Madridu igrali brez poškodovanih Manuela Neuerja, Artura Vidala, Jeroma Boatenga, Arjena Robbna in Kingsleyja Comana, v moštvo se je vrnil Davida Alaba. V prvi postavi Reala je Mateo Kovačić dobil prednost pred Casemirom, Lucas Vazquez na desni strani namesto Danija Carvajala, v zvezni vrsti je namesto Isca od prve minute zaigral Marco Asensio, strelec odločilnega gola na prvi tekmi.

V Madridu niso minile niti tri minute, ko je Bayern že zadel. Joshua Kimmich je tako kot na prvi tekmi načel Realovo mrežo, ko je izkoristil neodločno domačo obrambo.

V šesti minuti je bil prvič nevaren tudi Real, Cristiano Ronaldo je streljal mimo gola. Domači so izkoristili naslednjo priložnost in izenačili v 11. minuti preko Karima Benzemaja, ki je z glavo zadel po podaji Marcela.

V 33. minuti je imel Bayern lepo priložnost za 2:1, Robertu Lewandowskemu je strel ubranil Keylor Navas, odbito žogo je z bližine čez gol poslal James Rodriguez. V 39. minuti se je z obrambo po strelu Ronalda izkazal Sven Ulreich, takoj zatem pa je po podaji iz kota Sergio Ramos dobil skok, a streljal mimo gola.

Drugi polčas se je za Bayern začel zelo slabo. Corentin Tolisso je v 46. minuti podal nazaj proti Ulreichu, vratar je slabo posredoval, žoga mu je ušla, darilo pa je izkoristil Benzema.

Blizu izenačenju je bil v 51. minuti David Alaba, ki je močno streljal, Navas je odbil žogo. V 54. minuti bi Ronaldo lahko zadel za 3:1, ko je podal Marcelo, Portugalec pa je neoviran zapravil lepo priložnost z bližine.

V 63. minuti se je Bayern vrnil med žive, ko je izenačil James Rodriguez. Njegov prvi strel je Navas ubranil, pri odbiti žogi je bil prvi Kolumbijec, ki je München posojen prav s strani Reala, in jo poslal v gol.

V 74. minuti je imel Bayern novo izjemno priložnost, Tolisso je zaključil, Navas se je izkazal z obrambo. Tako kot v 79. minuti, ko je z glavo streljal Thomas Müller, Kostaričan je bil dobro postavljen.

Zadnjo priložnost na tekmi je imel v sodniškem dodatku Mats Hummels, ki je dobil skok po podaji iz kota, a je streljal slabo.

V sredo bo še povratna druga povratna tekma polfinala lige prvakov med Romo in Liverpoolom, na prvi so s 5:2 slavili Angleži. Tekmo bo sodil Slovenec Damir Skomina.

Značke: bayern, real, liga-prvakov

Članki iz rubrike