Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 25.04.2018 14:12:33

Generalna sekretarka Fife pred etično komisijo

Reuters
Senegalka Fatma Samoura, ki je maja 2016 postala prva ženska, ki je bila izbrana za generalno sekretarko Mednarodne nogometne zveze (Fife), je morala poročati na etični komisiji zveze o svojih povezavah z rojakom El Hadjijem Dioufom, nekdanjim nogometašem, ki sedaj dela kot ambasador maroške kandidature za svetovno prvenstvo leta 2026, poroča BBC.

Člani posebne komisije za kandidaturo za SP Fife, ki ta čas obiskujejo kandidate za omenjeno SP, poleg Maroka se za izvedbo potegujejo še skupaj ZDA, Kanada in Mehika, so dejali, da so odkrili možno sorodstveno povezavo med 55-letno Samouro, katere polno ime je Fatma Samba Diouf Samoura, in nekdanjim zvezdnikom Liverpoola El Hadjijem Dioufom.

Visok uradnik Fife, ki želi po navedbah britanske televizijske mreže BBC ostati anonimen, je menil, da so omenjene obtožbe "nepomembne", Samoura pa se je dejala, da "bi bilo zanimivo videti, kdo stoji za temi obtožbami". "Ves Senegal se bo smejal etični komisiji Fife. Ker vsi v moji državi vedo, kdo je El Hadji Diouf," je dejala Samoura.



Že omenjeni anonimni vir mreže BBC je omenil, da naj bi predsednik Fife Gianni Infantino "spodbudil" posebno komisijo za kandidaturo za SP Fife, da naj najde dokaze, ki bi lahko blokirali kandidaturo Maroka. Po teh navedbah naj bi bil Infantino motiviran za to zaradi veliko večjega finančnega vložka omenjenih severnoameriških držav v primerjavi z afriškim tekmecem.

"Celoten proces izbora je bil doslej nepristranski in pregleden kot je najbolj možno," pa so glede tega kratko sporočili iz Fife. Ta se trudi, da bi po seriji korupcijskih škandalov v preteklih letih, ki so med drugim "odnesli" prejšnjega predsednika Fife Seppa Blatterja, "oprala svoj obraz". Največ težav je bilo v preteklosti povezanih prav z dodelitvami svetovnih prvenstev.

Značke: nogomet, fifa

Članki iz rubrike