sebastjan cimerotić Odkrito.si

Sebastjan Cimirotič ima velike težave

horoskop Svet24.si

Horoskop za sredo, 23. maja

Philip Roth Svet24.si

Poslovil se je Philip Roth

zvonka hocevar Svet24.si

Napačno je parkirala, zato jo skuša odpustiti

Selena Gomez Najstnica.si

Taylor Swift se je na odru pridružila Selena ...

Burak Özçivit Njena.si

To je ženska, ki je spodila Buraka!

Kate Middleton Njena.si

Kate Middleton postala tarča posmeha?

nu
nu
0 23.04.2018 22:48:28

SIJAJNA ali NEUMNA ideja Fife? Novo 12 milijard evrov vredno klubsko tekmovanje je na obzorju

reuters
Fifa se bo na zasedanju v Zürichu naslednji mesec več kot očitno igrala z idejo o dveh novih tekmovanjih in eni posodobitvi.

Vir blizu vodilnih mož Fife je za BBC dejal, da se pripravlja revolucija kar se tiče svetovnega klubskega tekmovanja, ki je doslej potekal od sredine decembra naprej v le dveh korakih za najboljše evropske in južnoameriške klube (preostale celine so imele maksimalno tri tekme)

To je največja sprememba, o kateri bodo govorili sredi maja v Zürichu na posebnem zasedanju Fife. Krovno telo nogometa si obeta zaslužek okoli 12 milijard evrov, in sicer v razvojni fazi štirih tekmovanj od leta 2021 naprej. 

Prvenstvo naj bi vsebovalo 24 najboljših klubov širom sveta, ki bi igrali v podobnem sistemu kot se doslej igrajo reprezentančna svetovna prvenstva, le da v manjšem obsegu zaradi vseh ostalih obveznosti klubov.

Seveda je jasno, da bodo imeli nekateri ogromno pripomb na to, da bo v sezonah od 2021 in nato vsaka štiri leta še nekaj več tekem za najboljše klube, toda pri Fifi so prepričani, da bo finančni paket pripomogel, da se bodo omehčali, ko ali če bo prišlo do odobritve.

To še ni vse, saj so pri Fifi odločeni, da spremenijo tudi ligo narodov, ki bi v prihodnosti prav tako prinesla okoli 12 milijard evrov dobička. Poleg tega pa se poigravajo z idejo, da bi že za svetovno prvenstvo v Katarju število sodelujočih reprezentanc razširili na 48 in ne da se bo to zgodilo leta 2026, kot je bilo sprva predvideno.

Članki iz rubrike