901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
0 15.04.2018 16:16:25

RAZKRITO OZADJE! Roma pojasnila, zakaj so že pred žrebom objavili točen termin in točnega tekmeca

Roma in Liverpool sta kluba, ki ju večina nogometnih navdušencev ni pričakovala v polfinalu lige prvakov. Vendar to je bil račun brez krčmarja.

Oba kluba sta se preko favoriziranih Barcelone in Manchestra Cityja uvrstila med štiri najboljše ekipe v Evropi. Žreb polfinalnih parov je bil v petek ob 13. uri, pred tem pa je Roma objavila spletni obrazec za nakup vstopnic - POZOR! – za domačo tekmo, 2. maja, z Liverpoolom.

Jasno, po celi Evropi se je v trenutku dvignil prah, češ, kako, za vraga, so pri Romi vedeli, s kom bodo igrali v polfinalu, in kdaj bodo igrali domačo tekmo. Številni so bentili, da je to dokaz, da Uefa prireja tovrstne žrebe, kar ji nekateri praktično po vsakem očitajo.


Koliko je bilo pravzaprav različnih kombinacij za takšen razplet? Roma bi lahko za tekmeca dobila tri različne klube, domačo tekmo pa bi lahko igrala v štirih različnih terminih. To pomeni, da je bilo na voljo 12 kombinacij. Verjetnost, da bi uganil pravo je bila 8,3 odstotna.

Iz rimskega kluba so se naposled oglasili in pojasnili vse skupaj. Po njihovih trditvah v ozadju ni ničesar. "Odgovornost mora prevezeti naš partner, ki skrbi za tehnično podporo pri prodaji vstopnic za naše domače tekme. Prišlo je do napake, nič drugega."

Torej, partner je tako močno zgrešil, da je vse pravilno zadel. Obrazec za nakup vstopnic je bil sicer v prvi vrsti namenjen imetnikom letnih vstopnic za domače tekme Rome.

Članki iz rubrike