sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

nkbm_bobo Reporter.si

Poraz NKBM: z diletantsko tožbo hotela ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

nu
nu
0 11.04.2018 17:16:36

Z novimi dokazi NI DVOMA o kršitvah PSG-ja! Nova poročila razkrila razsežnosti finančnih nepravilnosti, Uefa pa ...

PSG se vse od nakupa Neymarja konec julija ukvarja z vprašanjem, ali bo Uefa pogledala skozi prste Parižanom, kar se tiče finančnega fairplayja.

Toda po zadnji preiskavi, ki jo za Uefo opravlja podjetje Octagon, dvomov o kršitvah ni več. Preiskava je namreč razkrila, da so številne sponzorske pogodbe 'preveč navite' glede na finančno situacijo v svetu in ob pregledu ostalih sponzorskih pogodb velikih klubov.

To posledično kaže na preveliko povezanost med podjetji, ki so namenile denar PSG-ju ter njihovo lastniško strukturo. Katarske povezave so enostavno prevelike, pogodbe pa prav tako, kar pomeni, da bo Uefa zmanjšala vrednost pogodb in razliko obravnavala kot kršitev finančnega fairplayja.

Po poročanju Financial Times je neimenovani vir dejal, da ni vprašanje, ali je PSG kršil pravila, ampak kako močno jih je kršil. "Veliko vprašanje je samo, ali bo Uefa dovolj hrabra, da implementira svoja pravila v primeru PSG-ja. Če ne pri Parižanih, je bolje, da se sploh ne trudijo pri finančnem fairplayju."

mbappe cavani neymar
Reuters

Uefa, kot poroča Financial Times, ne sme dajati izjav glede tekočih preiskav, več pa bo jasno po koncu finančnega obdobja sezone (konec junija), ko bo jasno, kakšno kazen si bo moštvo PSG-ja prislužilo.

Opcij je več, Francozi pa se najbolj bojijo tiste najbolj rigorozne, in sicer nenastopanja v ligi prvakov, ki so ji posvetili največ pozornosti. Glavna težava je seveda, kako prikazati Neymarjev nakup, da bi bil v skladu z zmožnostmi zapravljanja kluba, da bi se slednji držal finančnega fairplayja.

Članki iz rubrike