ludivine-daoudi-rn Svet24.si

Kandidatko skrajne desnice ujeli z nacistično ...

ufo-cesta-vozilo Svet24.si

Foto: Na avtocesti so ustavili leteči krožnik

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Največji slovenski tajkun v kazenskem postopku. ...

damir crncec pl Reporter.si

Kdo bo novi minister za obrambo: Črnčec, Premk ...

matjaz kek Ekipa24.si

Kaj je želel povedati Matjaž Kek? Selektor z ...

Mnogi si upajo trditi, da so to nezemljani Odkrito.si

Nenavadna svetloba nad južno Italijo

jan oblak cristiano ronaldo Ekipa24.si

Cristiano Ronaldo brez ovinkarjenja povedal, kaj ...

ue
ue
0 04.04.2018 22:39:01

Liverpool 'demoliral' City, tole je najlepši zadetek tekme! (video)

Reuters
Nogometaši v ligi prvakov so končali prvi četrtfinalni del.

Potem ko je v torek Juventus doma izgubil proti madridskemu Realu z 0:3, Sevilla pa proti Bayernu z 1:2, je danes Barcelona doma premagala Romo s 4:1, Liverpool pa Manchester City s 3:0.

Barcelona je že enajstič zaporedoma v četrtfinalu lige prvakov, Roma pa prvič po sezoni 2007/08. Vloga favorita je bila jasna, v skladu s tem pa je potekal tudi prvi polčas. Barcelona je bila boljša in konkretnejša, čeprav so tudi Rimljani predvsem v uvodnih minutah pokazali, da so lahko nevarni.

Katalonci so prvič resno zagrozili v 18. minuti, ko je vratnico z leve strani zadel Ivan Rakitić, povedli pa so v 38. minuti, ko je avtogol z nesrečnim posredovanjem dosegel Daniele De Rossi. Barcelona je v tem delu igre prevladovala tako po številu strelov kot po posesti žoge, Romi pa ni uspelo niti ene žoge poslati v okvir domačih vrat.

Takoj po začetku drugega polčasa je imela Roma lepo priložnost, a je Diego Perotti s strelom z glavo zgrešil cilj. Na drugi strani je s podobno mero vrnila Barcelona, v 53. minuti pa je Lionel Messi meril preveč po sredini.

V 55. minuti pa so domači podvojili prednost, znova je bilo pri tem zadetku nekaj sreče, znova so namreč gosti dosegli avtogol, v želji po posredovanju pred svojim golom je Konstantinos Manolas žogo ob Samuelu Umtitiju poslal v lastno mrežo.

Že v 59. minuti je bilo že 3:0, ko je odbito žogo Luisa Suareza iz bližine v mrežo potisnil Gerard Pique. Roma je zatem prišla do nekaj polpriložnosti, v 80. minuti pa so zmanjšali zaostanek, ko je Edin Džeko zadel z osmih metrov.

Toda upe Italijanom po kakršnem koli preobratu je hitro razblinil Suarez, ki je v 87. minuti iz bližine zadel za končnih 4:1.

V Liverpoolu je bilo vroče že pred tekmo, saj so navijači domače ekipe, ki je prvič v četrtfinalu po devetih letih, napadli avtobus Manchester Cityja in vanj metali različne predmete. Vodstvo Liverpoola je obsodilo dejanje in obljubilo pomoč pri policijski preiskavi ter se hkrati opravičilo tekmecem.

Sploh prvi obračun teh dveh tekmecev v evropskih tekmovanjih pa je hitro ponudil veliko zadovoljstvo domačih. Prvi polčas so namreč dobili kar s 3:0, potem ko je v 12. minuti Mohammed Salah učinkovito končal protinapad, v 20. minuti je z 20 metrov z močnim strelom na 2:0 povišal Alex Oxlade-Chamberlain, v 31. minuti pa je Salah prispeval podajo z desne strani, zadetek za 3:0 pa je z glavo dosegel Sadio Mane. Ob tem so imeli domači še nekaj priložnosti.

Drugi polčas je bil precej mirnejši, City je sicer prevladoval v posesti žoge, toda čeprav je prišel do kar nekaj zaključnih strelov, ni niti eden letel v okvir vrat. Liverpoolčani so tako ohranili visoko prednost in so naredili ogromen korak k preboju med najboljše štiri.

Povratne tekme bodo 10. in 11. aprila.

Izidi, četrtfinale, prve tekme:
- torek, 3. april:
Juventus - Real Madrid       0:3 (0:1)
Sevilla - Bayern             1:2 (1:1)

- sreda, 4. april:
Barcelona - Roma             4:1 (1:0)
Liverpool - Manchester City  3:0 (3:0)

* Opomba: povratne tekme bodo 10. in 11. aprila.

Članki iz rubrike