evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
0 31.03.2018 16:11:32

Trava za mundial v Rusiji še raste v Nemčiji

Rusija bo med 14. junijem in 15. julijem gostila svetovno nogometno prvenstvo, vsi stadioni pa še niso nared. Zelenica, na kateri bodo nogometaši igrali, manjka na stadionu v Samari in trenutno raste v Nemčiji. So se pa gradbinci na tem stadionu odpovedali elegantni stekleni strehi ter raje namestili bolj oskubljeno železno.

Ko je stadione v Rusiji pregledala Mednarodna nogometna zveza Fifa, je decembra 2017, ko je bil zadnji rok za dokončanje vseh stadionov, lahko le ugotovila, da mora za tistega v Samari že kot neštetokrat prej znova podaljšati rok. Samara Arena je še v nastajanju in tudi nedolgo nazaj so predstavniki Fife ugotovili, da bo potrebno še veliko dela.

"Organizatorje čaka še ogromno dela. Pričakovali bi, da bo zdaj že vse nared, a ni," je 21. marca ugotovil vodja tekmovanj pri Fifi Colin Smith. Zaradi zamud pri delih na stadionu, ki ima po zamislih arhitektov obliko letečega krožnika, je svojo službo že izgubil lokalni guverner.


Stadion bo lahko sprejel 45.000 gledalcev, na SP pa bo prvo tekmo gostil 17. junija med Srbijo in Kostariko. Preizkus igrišča, če bo zelenica prispela pravočasno, bo 28. aprila. Trava je sicer po besedah Nemcev pripravljena, a je nimajo kam položiti, saj stadion v Samari podlage za to še nima.

Je pa že jasno, da so stroški gradnje presegli nebo. Sprva so Rusi dejali, da bodo obnovitvena in gradbena dela na vseh stadionih stala 225 milijonov dolarjev, a bo samo stadion v Samari stal 300 milijonov. Stadion je tudi za 40 odstotkov večji od potreb.

Krivdo za zamude pri delih prav tako nosi botra zima, ki tako kot po vsej Evropi tudi v Rusiji letos kaže zobe, s tem pa onemogoča izvedbo del.

Značke: nogomet, rusija, sp

Članki iz rubrike