Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.03.2018 11:54:44
Deli članek:

Kloppu se smeji: Liverpool odločno na NASLOV PRVAKA!

Trener Liverpoola ima peklenski načrt!

Nemški strokovnjak je Redse prevzel oktobra 2015, tako da je v dozdajšnjih prestopnih rokih lahko že skoraj sestavil ekipo po svojem okusu. Toda za tisto pravo piko na i pa bo treba počakati do poletnega prestopnega roka.

Klopp zanj namreč načrtuje še nekaj poslov, ki bi lahko pomenili konec prenove igralskega mozaika. V njem verjetno ne bo več sledi o igralcih, ki so igrali pod vodstvom Kloppovega predhodnika Brendana Rodgersa.

Na Nemčevem seznamu želja so trije osrednji branilci, med katerimi bi rad našel igralca, ki bi ga v osrčju obrambe priključil Virgilu van Dijku. Najbližje prihodu na Anfield naj bi bil Kalidou Koulibaly (Napoli), katerega je Liverpool označil kot menjavo, če mu ne bi uspelo pripeljati Van Dijka. Če bi prišel, potem bi Joel Matip in Dejan Lovren postala menjavi, Nathaniel Clyne in Alberto Moreno pa bi si morala najti novega delodajalca.

Še največ sprememb naj bi se zgodilo v zvezni vrsti. Klopp naj bi proste roke pri iskanju kluba dal Georginiju Wijnaldumu, Adamu Lallani in Jordanu Hendersonu. Skoraj zagotovo bo po izteku pogodbe odšel Emre Can.

Prvi novi obraz med vezisti bo Naby Keita, ki jepodpisal že lani, odškodnina pa je znašala 65 milijonov evrov (ob izpolnjenih določenih pogojih bi se lahko dvignila še za deset milijonov). Poleg njega si Klopp želi še član Leicestra Wilfred Ndidi in član Napolija Jorginho.

Še najmanj sprememb bo deležna napadalna linija, v kateri trenutno 'kraljuje' Mohamed Salah, ob njem pa sta tu še Sadio Mane in Roberto Firmino. Omenjenemu tercetu bi Klopp rad dodal samo še napadalca Leipziga Tima Wernerja in njegovo 'sanjsko' moštvo bi bilo popolno.

S to četverico novincev bi Klopp odkrito napadel naslov državnega prvaka, ki so se ga v Liverpoolu nazadnje veselili daljnega leta 1990.