Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
26.03.2018 17:50:34
Deli članek:

Grki bodo konec tedna nadaljevali prvenstvo

Grško nogometno prvenstvo se bo po teh tednih prekinitve zaradi incidenta na tekmi med Paokom in Aekom v začetku marca nadaljevalo ta konec tedna, je danes sporočilo vodstvo grške lige.

Tekmovanje v državnem prvenstvu je 12. marca za nedoločen čas prekinila grška vlada. Povod za takšno odločitev je bil hud incident na tekmi med solunskim Paokom in Aekom iz Aten. Ta dvoboj je bil prekinjen v 90. minuti, ker je predsednik Paoka prišel na zelenico in sodniku grozil zaradi razveljavljenega zadetka, ki bi pomenil zmago 1:0 za Paok. Povrh vsega je bil kontroverzni predsednik kluba Ivan Savidis ob vdoru na zelenico še oborožen.

Odprava prepovedi igranja tekem bo začela veljati, ker so se klubi strinjali z nekaterimi varnostnimi zahtevami. Najpomembnejši novosti v boju proti nasilju na stadionih sta možnosti odvzema točk ali celo selitev v nižjo ligo. Zalegla pa je tudi opozorilo mednarodnih zvez Fife in Uefe, da Grki z nasiljem na tekmah tvegajo, da bodo ostali brez udeležbe na mednarodnih tekmovanjih.