kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 22.03.2018 15:47:58

Usain Bolt: V petek na treningu Borussie, cilj pa ostaja Manchester United!

Jamajški sprinterski zvezdnik Usain Bolt bo uresničil napoved in se preizkusil kot nogometaš. V petek se bo na treningu pridružil nemški Borussii iz Dortmunda. "BVB, pripravi se na petek," je na omrežju Twitter napisal Bolt in dodal sliko iz stripa, ki ga prikazuje v dresu Borussie.

Novico so potrdili tudi pri Borussii in zapisali, da bo trening z enim največjih športnikov sveta, svetovnim rekorderjem v teku na 100 in 200 metrov, v petek ob 10.30 odprt za javnost.

Osemkratni olimpijski prvak je avgusta lani sklenil atletsko kariero in napovedal, da se bo preizkusil v še kakšnem športu. Za trening se je že pred časom dogovoril z Borussio, končno pa našel tudi ustrezen termin. Že februarja je Bolt najavil, da je podpisal prvo pogodbo z nogometnim klubom.



Bolt se je očitno zelo zapisal nogometu. A za zdaj še na amaterski ravni. Prvi tovrsten nastop ga čaka 10. junija, ko bo v Manchestru na stadionu Old Trafford vodil selekcijo sveta, združeno v ekipo "Soccer Aid World XI", ki se bo pomerila z ekipo nekdanjih angleških nogometnih zvezdnikov in predstavnikov šov biznisa. Kapetan nasprotne ekipe bo pevec Robbie Williams, izkupiček pa je namenjen Unicefu.

Ni skrivnost, da je Bolt velik navijač Manchester Uniteda. Po atletski karieri pa nogometa ni izbral naključno, saj pravi, da je že kot otrok sanjal, da bi bil nogometaš. "Zdaj sem si to postavil za osebni cilj in ne zanima me, kaj o tem menijo drugi," je dejal 31-letni Bolt in dodal: "Sanjam o tem, da zaigram za Manchester United. Če mi bodo v Dortmundu rekli, da sem dovolj dober, bom treniral še več."

Članki iz rubrike