zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

ue
ue
0 22.03.2018 11:19:21

Navijači Dinama spet v akciji: Predolgo že trpimo samovoljo, tiranijo in krajo v klubu!

Goran Mehkek / CROPIX
Že zjutraj so se pred zgradbo zagrebške skupščine mesta zbrali navijači Dinama.

Zgodovina spora med pristaši modrih in upravo kluba oziroma Zdravkom Mamićem, ki že vrsto let - uradno oziroma iz ozadja - vodi klub, je že zelo dolga. Navijači si prizadevajo za spremembe v Dinamu, ki naj bi bilo po njihovem pripeljan na rob preživetja.

Danes so se zbrali pred mestno skupščino, kjer protestirajo oziroma pozivajo člane skupščine, da ukrepajo. Slednjim očitajo, da so sokrivi za stanje, ker so s potrjevanjem nezakonitih dejanj onemogočili članom kluba, da sodelujejo v delu skupščine Dinama. Zdaj zahtevajo, da razpustijo po njihovem nelegalno skupščino kluba in razpišejo nove volitve.



"Skupščina mesta Zagreba je še od prej odgovorna za krajo Dinama, ki smo ji priča desetletja. Prav mesto je prek svojih teles ignoriralo dejstva, da je aktualna skupščina kluba nelegalna in nelegitimna. Dinamo, ki ga imamo radi, že leta deluje kot zasebni bankomat klike, ki predstavlja moralno blato naše družbe, s privatizacijo pa se odobravajo dosedanji postopki, ki so klub pripeljali v velike težave," je del zapisa na letakih, ki jih navijači delijo pred skupščino mesta.

Pristaši modrih zahtevajo, da mesto ne odobri privatizacije Dinama, za katero se zavzemajo vodilni v klubu, saj bi se po njihovem s tem legalizirala kraja, pri kateri je bil Dinamo oškodovan za več kot 35 milijonov evrov. "Predolgo že trpimo samovoljo, tiranijo in krajo v Dinamu, ki ima politični blagoslov lokalne oblasti. Dinamo je treba deratizirati, ne pa privatizirati. Svetinje se ne prodaja!," so končali zapis na letaku navijači.

Značke: dinamo, navijači, protest

Članki iz rubrike