Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 13.03.2018 08:12:27

To je PEKLENSKI načrt Reala: Na takšen način bi lahko prišli do 400 milijonov evrov za NEYMARJA!

Reuters
Real naj bi v boju za Neymarjev podpis dobil nepričakovano "pomoč".

Vse bolj se zdi, da je odhod Neymarja iz vrst PSG-ja neizbežen, v javnosti pa se vse glasneje pojavljajo namigi, da bo njegova naslednja destinacija Madrid.

Že poleti naj bi se pridružil Realu, velika ovira pa je bila do zdaj nogometaševa astronomska odškodnina. Real naj bi moral zanj plačati kar 400 milijonov evrov, zdaj pa številni španski mediji trdijo, da naj bi se v prestop vpletel tudi športni gigant.



Gre za znanega ameriškega proizvajalca športne opreme Nike, ki je tudi največji osebni sponzor Neymarja. In kaj bi Američani s tem dobili? Real ima do 2020 pogodbo z adidasom, ki belemu baletu na sezono plačuje 40 milijonov evrov. Ni skrivnost, da se je Nike za sodelovanje z Realom že pogajal, a na koncu je zmagal adidas. Tokrat naj bi Nike delno financiral prestop Brazilca v vrste Reala, hkrati pa najkasneje v sezoni 2020/21 postal opremljevalec enega najuspešnejših nogometnih klubov vseh časov, katerega dres je eden najbolj priljubljenih v svetu nogometa.

Kot še navajajo tamkajšnji mediji, bi Real lahko tudi predčasno prekinil sodelovanje z adidasom, ob tem bi seveda moral plačati določen znesek. Kar pa ne bi smela biti težava, saj naj bi se z Nikejem dogovarjal o zelo donosni pogodbi, ki bi Madridčanom na sezono navrgla približno tolikšen znesek, kot ga na svoj račun z istega naslova prejme Barcelona. Katalonci od Nikeja na sezono prejmejo kar 105 milijonov evrov.

Značke: neymar, real-madrid, nike

Članki iz rubrike