Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.03.2018 16:24:15
Deli članek:

ZNAN RAZLOG ZA ASTORIJEVO SMRT! Nenavadno in grozljivo spoznanje: če kapetan Fiorentine ne bi spal ...

vszi

V Vidmu so zaključili obdukcijo in sporočili njene izsledke.

Čeprav je italijansko tožilstvo sprožilo preiskavo proti neznanemu storilcu zaradi uboja, je obdukcija te sume v popolnosti zavrnila. Je pa jasno, zakaj je do teh sumov prišlo. Smrt je bila namreč precej nenavadna, saj ni šlo za klasično odpoved srca, kar je verjetno strokovnjake tudi pripravilo do tega, da so pomislili na marsikaj in da niso želeli izključiti človeške krivde. Za Astorija je bilo usodno stanje, znano kot bradiaritmija.

Pri tem stanju srce začne biti počasneje in v daljšem časovnem obdobju bije vse počasneje, dokler se sčasoma ne ustavi. Posebej nevaren je pojav v spanju, kajti seveda se človek težav ne zaveda in, povedano zelo laično, preprosto zaspi za vedno. Podrobnejše zdravniške razlage še ni, je pa logično že mogoče prebrati ocene, da bi se enaka težava utegnila končati povsem drugače, če bi bil nogometaš buden in bi začutil težave, kot so slabost, vrtoglavica.

Natančni razlogi in ugotovitve v zvezi s tem, ali bi bilo težave mogoče prej odkriti, bodo znane naknadno, ko bodo zdravniki dobili vse izvide. V vsakem primeru pa je že jasno, da bodo v sredo truplo prepeljali v Firence, kjer bo najprej ves dan v žalni sobi, v četrtek pa sledi pogreb v eni od najlepših firenških cerkva.