špela grošelj Odkrito.si

Tožba! Špela Grošelj in Miha Brajnik nad ...

horoskop-astrologija Svet24.si

Horoskop za sredo, 25. aprila

Ana Nikolić obrez Svet24.si

FOTO: Fatalne ženske srbske in črnogorske mafije

Medaljon Svet24.si

FOTO: Kakšna darila je Slovenija prejela od tujih...

nick-jonas-billboard-music-awards-2016-03 Najstnica.si

Nick Jonas se je tako poklonil preminulemu ...

henrik lutz zacetek Njena.si

Henrik Lutz sporočil veselo novico

milan medved Njena.si

Zaradi grobosti so želele pobegniti iz šova!

nu
nu
0 13.01.2018 10:41:11

Tudi v ZDA se je zgodil REKORDEN PRESTOP: Američani dobili svojega Neymarja, cena pa ... SMEŠNA?!

Reuters
Dogajanje na nogometni tržnici je vselej zelo zanimivo.

Mnogi se sprašujejo, koliko časa bo trajalo, da bo nek klub za igralca odštel več denarja kot PSG za Neymarja. Na drugi strani Atlantika pa se lahko pohvalijo z rekordnim prestopom.

Po nekajtednov dolgih pregovorih je Atlanta United dobila igralca in zanj plačala vsoto, ki je pred tem za kateregakoli nogometaša ni plačal še noben član ameriške MLS.

Pri Atlanti so v svoje vrste zvabili 18-letnega argentinskega napadalca Ezequiela Barco, ki je doslej osemkrat igral za izbrano vrsto do 20. leta starosti.

Kakšna pa je odškodnina, ki jo je za prestop dobil njegov dozdajšnji klub Independiente? V primerjavi z odškodninami na evropski nogometni tržnici se vam bo zdela prav SMEŠNA! In sicer je Atlanta igralca dobila za 12 milijonov evrov, ob tem pa bi morala Indipendienteju odšteti še 30 odstotkov zneska, ki bi ga dobila, če bi igralca prodala naprej, a samo do leta 2020. Po tem obdobju bodo Argentinci deležni samo 10-odstotnega deleža od prodaje. Omenimo lahko, da bo Barco podpisal štiriletno pogodbo.

Barco je v tej sezoni odigral osem tekem v argentinskem prvenstvu, zabil en gol in prispeval dve podaji. Sicer pa je v tem tekmovanju skupno odigral 35 tekem, zadel petkrat in dvakrat podal.

Mogoče se vam bo še nekoliko bolj smešno slišal podatek, da je Atlanta s tem nakupom kar precej močno dvignila ameriške nogometne standarde. Dozdajšnji rekordni znesek je namreč znašal 'vsega' 7,5 miijona evrov, kolikor je prav tako Atlanta pred enim letom argentinskemu Lanusu plačala za Miguela Almirona.

Članki iz rubrike