Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.01.2018 17:31:42
Deli članek:

NEVERJETNO, A RESNIČNO: Eden najboljših napadalcev na svetu je izbral - IN ŠOKIRAL!

Profimedia

V zadnjih letih so v njem mnogi videli enega najboljših napadalcev na svetu. O njegovi vrhunskosti pa zgovorno govori tudi statistika.

Član dortmundske Borussie Pierre-Emerick Aubameyang je prava gol-mašina, gabonski reprezentant je po prvi polovici sezone v nemški bundesligi s trinajstimi goli uvrščen na drugo mesto ligaške lestvice strelcev. Pred njim je samo golgeter Bayerna Robert Lewandowski s petnajstimi.

Kar nekajkrat se je že zdelo, da bo 28-letnik zapustil črno-rumene, katerih član je že vse od julija 2013, ko ga je nemški klub od Saint-Etienna kupil za 13 milijonov evrov. Zanj se je med drugim zanimal madridski Real, ki ga Aubameyang naravnost obožuje. Ob neki priložnosti je razkril, da je tudi svojemu pokojnemu dedku obljubil, da bo nekega dne oblekel njegov dres, kar bi se lani skoraj zgodilo.

Borussia mu je takrat dala proste roke, da si najde nov klub, toda do dogovora z Realom ni prišlo, galaktiki so se na koncu odločili, da ga ne bodo angažirali in Aubameyang se je vrnil v Dortmund - za Borussio je doslej v 212 nastopih zabil že 141 golov in prispeval še 36 podaj!

Bi se pa lahko zgodilo, da bo zdaj končno zamenjal klubske barve. Toda njegova naslednja destinacija je naravnost neverjetna. Zanj se je močno ogrel kitajski prvak Guangzhou Evergrande, ki ga vodi Fabio Cannavaro.

Da si ga Kitajci resnično želijo imeti v svojih vrstah, kaže tudi višina odškodnine, ki so jo pripravljeni plačati zanj. Ta namreč znaša kar 72 milijonov evrov. In kot vse kaže bo Aubameyang kmalu resnično odšel na daljni Vzhod.

Za igralca se je zanimal še en kitajski klub - Beijing Guoan -, iz katerega so tekmece obtožili, da so jim igrlca ukradli pred nosom. Mogoče bodo zaradi tega celo vložili pritožbo na kitajsko nogometno zvezo. Po drugi strani pa prestop ogroža še pravilo, s katerim želijo na Kitajskem omejiti razmetavanje denarja za nogometne zvezdnike.