tank, želva, lopa Svet24.si

Foto: Ukrajinci zajeli nenavadno rusko »želvo«

906923_138-naplavinepasjirep1 Svet24.si

Naplavine zasule tlakovan prehod čez Pasji rep

vrocina2 Necenzurirano

Saharski pesek in vročinski valovi. Mi pa se ...

tina gaber robert golob dallas insta Reporter.si

Filmi Roberta Goloba: iz romantične komedije s ...

benjamin sesko pm Ekipa24.si

Simpatična izbranka Benjamina Šeška je ...

PodZvezdami_MajaKeuc_15_06_24_FotoAnaRojcPhoto-42 Odkrito.si

Kakšno presenečenje! Znani so jo podprli, pa ...

sesko Ekipa24.si

Benjaminu Šešku smo pokazali posnetek njegove ...

nu
nu
1 24.12.2017 08:12:43

Kdo pravi, da NI BILO ŠPALIRJA! Ob visokem porazu v Madridu ga je BARCI postavil ... zvezdnik REALA!? (video)

Toliko je bilo govora o špalirju, da smo na koncu enega dejansko videli.

Saj veste, madridski mediji so se v pričakovanju sobotnega el clasica na veliko razpisali o tem, da bi Barcelona morala Realu kot svetovnemu prvaku postaviti špalir ob prihodu na igrišče, iz česar nato seveda ni bilo nič. Barca je to možnost odločno zavrnila, tudi v madridskem taboru so bolj ali manj odmahnili z roko in vse je kazalo, da se o špalirju v zvezi s tokratnim derbijem vseh derbijev ne bomo več pogovarjali. To, zgodilo se je drugače. 

Po zmagi Barcelone sredi Madrida s kar 3:0 o špalirju pišejo tako Madridčani kot Katalonci in ugotavljajo, da se je na tak način Barceloni poklonil ... hrvaški vezist Reala Mateo Kovačić. Jasno, gre za norčevanje iz tega nogometaša, ki je sicer kot presenetljivi član udarne enajsterice odigral odličen prvi polčas, nato pa naredil resnično nerazumljivo napako v ključni akciji, ki je pripeljala do vodstva Barce 1:0 in povsem spremenila potek tekme.

Kovačić je bil po taktični zamisli izrazito zadolžen za pokrivanje Lionela Messija, a je tem navodilom sledil tudi v trenutku, ko jim resnično ne bi smel. Tako je v omenjeni akciji v protinapad stekel katalonski Hrvat Ivan Rakitić, prav Kovačić pa je bil tisti, ki bi edini lahko preprečil njegovo prodiranje. Namesto tega je povsem nerazumljivo stekel za nenevarnim Messijem in rojaku resnično postavil pravi špalir.

Rakitić je tako povsem nemoteno skozi ta špalir prišel do kazenskega prostora in je tam lahko izbiral, kaj bo naredil z načeto madridsko obrambo. ostalo je zgodovina. Idealno je podal Sergiu Robertu, ta takoj še bolj idealno luisu Suarezu in protinapad se je končal z mat položajem. Kot lahko zelo dobro vidite v spodnjem posnetku, kjer bodite še posebej pozorni na resnično neverjetno Kovačićevo gibanje in njegov špalir.   

Članki iz rubrike