Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.12.2017 10:00:24
Deli članek:

V kako globok d*ek je zabredel Guardiola? Španska policija ga preiskuje, obtožbe pa zelo hude!

vszi

Pepu Guardioli gre v Angliji vse kot po maslu, v Španiji pa mu grozijo težave.

Manchester City v letošnji sezoni melje vse pred seboj, največ zaslug za to pa ima bržkone trener Pep Guardiola. Sloviti Španec med navijači uživa velikanski ugled, na Otoku ima zvezdniški status, a zdaj bi se utegnil znajti v velikih težavah.

Španska policija ga namreč podrobno preiskuje, obtožbe pa zelo resne. Guardiola bi se na sodišču lahko znašel zaradi uporništva in spodbujanja odcepitve Katalonije in sodelovanja pri neredih, do katerih je prišlo med letošnjimi volitvami za neodvisnost te avtonomne španske pokrajine, za kar mu grozi celo zaporna kazen.

Spomnimo, španska policija se je po referendumu v Kataloniji spravila nad vse tiste katalonske voditelje, ki so sodelovali pri vstaji in pri tem kršili španske zakone, odstavljeni katalonski voditelj Carles Puigdemont pa se je denimo zatekel celo v Belgijo. Guardioli za zdaj še ne grozi aretacija, vse bo pa odvisno od tega, kaj bo razkrila preiskava. Kot še trdijo španski mediji, imajo španske oblasti precej dokazov, ki jih lahko uporabijo proti Guardioli ...