Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.12.2017 10:49:54
Deli članek:

V hotelu odkrili PRETRESLJIVO pismo enega od hrvaških huliganov: Ljuba, malo me je strah ...

Profimedia

O incidentu na zadnjem večnem beograjskem derbiju se še zmeraj veliko govori, zdaj je v javnost prišlo domnevno pismo enega od hrvaških huliganov.

Kot poročajo mediji v Srbiji in na Hrvaškem, so bili huligani najeti in plačani, da na tribuni s Partizanovimi navijači povzročijo kaos. V ozadju je boj za prevlado med sprtimi skupinami navijačev črno-belih. Jasno, stvari niso povezane le s športom, ampak so globoko prepletene z beograjskim podzemljem, kriminalom, trgovanjem z mamili, tudi s politiko in vodenjem kluba.

Načrt za nerede in posledično prevzem tribune so vsi vpleteni skovali 7. decembra v eminentnem hotelu v Novem Beogradu. Na skrivnem sestanku so se o vsem dogovorili beograjski organizatorji in hrvaški plačanci.

Slednji, ki naj bi prišli v Srbijo v dveh avtomobilih, naj bi za izvršitev naloge prejeli po 10 tisoč evrov. Hrvaški mediji so zapisali, da so bili to: Stjepan Mihovilović, Hrvoje Baković, Jakov Podrug, Ante Firić, Damir Tovarović in Ivan Mišković - domnevno člani splitskega kikboks kluba.

Zdaj pa srbski mediji trdijo, da so v hotelski sobi našli pismo enega od Hrvatov. Gre za pisanje 18-letnega Ivana Miškovića, ki je svojemu dekletu pustil pismo v mizi v hotelski sobi, če bi se slučajno končalo tragično. Vsebina pisma pa resnično nadvse pretresljiva. "Danes je pred menoj nevaren, zelo nevaren dan. Zato ti tudi pišem, ker ne vem, kako se bo končalo. Morda bom prejel nekaj udarcev, ampak jih bom še več dal. Precej več. Zbralo se nas je 150, njih bo 600. Malce me je strah, ampak ne bom odstopil od tega," je sporočil najmlajši med hrvaškimi huligani, ki so se odpravili v Beograd in ki je pismo naslovil na svojo Ljubo ...