franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
6 15.12.2017 15:36:58

TO JE ŽE PRAVA KRIMINALKA! Ozadje incidenta na stadionu Partizana vam bo vzelo dih

Profimedia
Na današnjem sojenju se bo 26 privedenih oseb, ki so v sredo na 156. večnem beograjskem derbiju povzročili incidente na južni tribuni stadiona Partizana, soočilo s posledicami.

Glede na 344. člen Kazenskega zakonika Republike Srbije (nasilniško obnašanje na športnih prireditvah) jim preti kazen zapora od šestih mesecev do petih let in celo do 12 let v najtežjih primerih.

Med privedenimi je bilo šest Hrvatov, tudi Grk in Bolgar. Kot poročajo mediji v Srbiji in na Hrvaškem, so bili najeti in plačani, da na tribuni s Partizanovimi navijači povzročijo kaos. V ozadju je boj za prevlado med sprtimi skupinami navijačev črno-belih. Jasno, stvari niso povezane le s športom, ampak so globoko prepletene z beograjskim podzemljem, kriminalom, trgovanjem z mamili, tudi s politiko in vodenjem kluba.

Načrt za nerede in posledično prevzem tribune so vsi vpleteni skovali 7. decembra v eminentnem hotelu v Novem Beogradu. Na skrivnem sestanku so se o vsem dogovorili beograjski organizatorji in hrvaški plačanci.

Slednji, ki naj bi prišli v Srbijo v dveh avtomobilih, naj bi za izvršitev naloge prejeli po 10 tisoč evrov. Hrvaški mediji so zapisali, da so bili to: Ivan Mišković, Stjepan Mihovilović, Hrvoje Baković, Jakov Podrug, Ante Firić in Damir Tovarović - domnevno člani splitskega kikboks kluba.

Firić je bil najbolj pretepen in s hudimi poškodbami glave še vedno leži v vojni bolnici. Ostali naj bi jo z lažjimi poškodbami na svojo roko že zapustili.

Čeprav je žena Tovarovića v hrvaških medijih izjavila, da se je njen mož obrnil po pomoč na konzulat Republike Hrvaške v Beogradu, po navedbah Zunanjega ministrstva Hrvaške nihče od prej omenjenih hrvaških državljanov ni poiskal tovsrtne pomoči.

Srbski tabloidi so javnosti ponudili še nekoliko drugačno zgodbo - scenarij, ki mu ni para. Hrvati naj bi z incidentom na stadionu skušali povzročiti državni udar, zrušiti predsednika Aleksandra Vučića, za njimi pa naj bi s svojimi umazanimi igrami stale obveščevalne službe. Celo ameriška CIA.

alo

informer

kurir

blic

Značke: partizan, pretep, hrvati

Članki iz rubrike