Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.12.2017 10:31:38
Deli članek:

Huh, KAKŠNE BESEDE! Louis van Gaal PREPROSTO UBIL Joseja Mourinha!

Reuters

V Manchester United je prišel poleti 2014, ko je zamenjal Davida Moyesa. Torej neposredno po tem, ko je z Nizozemsko reprezentanco na svetovnem prvenstvu v Braziliji osvojil tretje mesto.

Louis van Gaal je s klubom z Old Trafforda takrat podpisal triletno pogodbo, a se je poslovil že po dveh. V prvi je končal na četrtem mestu, v drugi je prišel tudi do lovorike, ko je osvojil pokal FA, toda dva dneva pozneje je dobil nogo. United je prvenstvo končal na petem mestu, vendar je Nizozemec izgubil avtoriteto v slačilnici, igralci so se preprosto obrnili proti njemu, izrazili so dvom v njegovo taktiko, izrazili so dvom v njegovo taktiko, oziroma kar naravnost dejali, da nima pojma. Od takrat ni več delal v nobenem klubu.

Zdaj je Van Gaal za Fox Sports še enkrat podoživel tiste čase. "Če me vprašate, kako ocenjujem svoje delo v Manchester Unitedu, bi rekel, da sem glede na vse okoliščine tam preživel najboljšo sezono v karieri. Igrali smo povsem sprejemljiv nogomet, toda tak slog igre v Angliji ni preveč cenjen," je dejal nizozemski strokovnjak, ki je nato podal svoje mnenje od današnjem Unitedu. "Ko zdaj pogledam United, vidim, da nihče ne kritizira Mourinha, čeprav je njegov nogomet še bolj dolgočasen."

Vendar se ni ustavil pri tem, šel je še dlje. "Raje bi gledal City kot United. To, kar zdaj igra United, je obrambni nogomet, sam pa sem imel vedno raje napadalni slog. Dokaz je, da so nasprotniki v kazenski prostor vedno parkirali avtobus. Danes tega ne počnejo, ker Mourinho igra preveč obrambno!"