Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.12.2017 19:11:51
Deli članek:

SUPER DERBI! Le v štirih državah na svetu ne bodo gledali Manchesterskega derbija

Profimedia

Nedeljski Manchesterski derbi bo osrednja nogometna tekma tega konca tedna. Angleški mediji že veselo dvigujejo vzdušje, v pripravljenosti tudi številne televizije po vsem svetu.

Angleži se tolčejo po prsih, češ da takšnega zanimanja za kakšno nogometno tekmo že dolgo ni bilo. Kot poudarjajo, bo obračun med Manchestrom Unitedom in mestnim tekmecem Cityjem najbolj gledana in najdražja tekma v Premier ligi vseh časov.

Zanimanje iz celega sveta je izjemno, skoraj vsaka država bo imela sliko iz legendarnega Old Trafforda, brez nje bodo ostali le nogometni navdušenci iz Severne Koreje, Kube, Moldavije in Svetega Krištofa in Nevisa v karibskih Malih Antilih


Teve kanal Sky pričakuje, da bo padel rekord iz leta 2012, ko si je obračun istih tekmecev ogledalo več kot štiri milijone gledalcev.

Kot kaže bo to tudi tekma z najdražjima zasedbama v zgodovini Premier lige, skupna vrednost 22 igralcev na igrišču naj bi bila skoraj 750 milijonov evrov - ne glede na to, da zaradi poškodb bržčas ne bodo igrali Paul Pogba, Eric Bailly, John Stones in Benjamin Mendy.

Profimedia


Tekma je izjemno pomembna predvsem za United, saj varovanci Joseja Mourinha na drugem mestu za vodilnim Cityjem zaostajajo že za osem točk.


Otoški vremenarji pa opozarjajo še na nekaj drugega - na sneg. Za celotno območje Manchestra so namreč napovedane snežne padavine. V najslabšem primeru je celo mogoča odpoved tekme.