Jelena Rozga Svet24.si

Jelena Rozga: "Rekel mi je, naj zmanjšam nos, ...

hrvaška-policija, ugrabitev, hrvaška-istra Svet24.si

Pijani Slovenec za volanom v Zadru povzročil hudo...

damjan polh Necenzurirano

Poraz sindikata Fides: zdravniki delajo toliko kot...

matjaz han pl Reporter.si

Od političnih floskul se ne da živeti, je ...

Topalović 23 mm Ekipa24.si

Zdaj je uradno! Milijonski prestop iz prve ...

mms-2024 Njena.si

Melodije morja in sonca: Zmagal fant s 'pitnim ...

roglic 24 pm Ekipa24.si

Hud udarec za ekipo Primoža Rogliča! V ...

nu
nu
0 27.11.2017 17:19:33

MENJAVA NA VRHU! Kaj mislite, kateri nogometni klub namenja največ denarja za plače nogometašev?

Profimedia
Manchester United je bil pred letom dni na prvem mestu seznama klubov, ki za plače igralcev porabijo največ denarja. Letos je drugače.

Odhodi pregrešno dragih igralcev, kot sta Bastian Schweinsteiger in Wayne Rooney, sta seveda spremenila razmere. Tudi znižanje plače Zlatan Ibrahimovića. Na drugi strani novinci Romelu Lukaku, Nemanja Matić in Victor Lindelöf za zdaj še ne bremenijo klubske blagajne za ekstremno visoke zneske.

United to leto za plače namenja 5,8 milijona evrov na teden, nekoliko več kot mestni tekmec City. Oba kluba iz Manchestra sta na tej lestvici skupaj - na četrtem in petem mestu.

Na prvem mestu je zdaj Barcelona, ki po podaljšanju pogodbe z Lionelom Messijem vsak teden iz svojega računa na račune igralcev pretoči 7,4 milijona evrov. Na drugem mestu je PSG, ki ima v svojih vrstah Neymarja in Kyliana Mbappeja, na teden pa za plače namenja 7,3 milijona evrov. Tretji je Real Madrid (6,9).

nogomet denar


Kar zadeva lige, je povprečna plača največja v angleški Premier ligi. Ta je prvič v zgodovini prebila mejo 50 tisoč funtov (56.000 evrov) na teden. Igralci v angleškem prvenstvu na teden v povprečju zaslužijo natančno 56.827 evrov, sledijo igralci v španski La ligi (36.124 evrov), italijnaski Serie A (28.502 evrov), nemški Bundesligi (26.993 evrov) in francoski Ligeu 1 (20.309 evrov).

Članki iz rubrike