Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu, sta
nu, sta
11.11.2017 22:25:22
Deli članek:

SENZACIJA iz Afrike! Na mundialu ne bo SLONOV, bo pa nekdo, ki ga ni bilo že 20 let! (VIDEO)

vszi

V zadnjem krogu afriških kvalifikacij je bilo zelo pestro.

Po današnjih zadnjih tekmah afriških kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018, ki ga bo gostila Rusija, je znanih vseh pet udeleženk mundiala s črne celine. Kot zadnja sta si danes SP priborila Maroko in Tunizija. Že pred tem pa so si pot v Rusijo priigrali Nigerija, Egipt in Senegal.

Danes so Maročani v boju za prvo mesto v skupini gostovali v Slonokoščeni obali in zmagali z 2:0 po zadetkih Nabila Dirarja v 25. in Mehdija Benatie v 30. minuti. Maroko je tako v prvo mesto v skupini osvojil z 12 točkami, Slonokoščena obala je ostala pri osmih, v skupini pa sta bila še Gabon (6) in Mali (4). Maročani so se na SP uvrstili prvič po letu 1998.

Tunizija, ki se je na prvenstvo sveta prebila prvič po letu 2006, pa je za preboj na SP potrebovala točko doma proti Libiji in jo tudi osvojila z izidom 0:0. Tunizija je zbrala 14 točk, eno več od drugouvrščenega DR Konga. Ta je doma premagal zadnjeuvrščeno Gvinejo s 3:1. Branilec slovenskega drugoligaša Ilirije 1911 Lamin Diallo, ki je pred osmimi leti dvakrat oblekel tudi dres slovenske mlade izbrane vrste do 19 let, ni zaigral za gostujočo ekipo.

Maroko in Tunizija sta sicer 25. in 26. reprezentanca, ki se je prebila na SP 2018. Ob preostalih afriških predstavnikih Senegalu, Nigeriji in Egiptu imajo SP zagotovljeno še gostiteljica Rusija, Brazilija, Urugvaj, Argentina, Kolumbija, Iran, Japonska, Južna Koreja, Savdska Arabija, Mehika, Kostarika, Panama, Nemčija, Anglija, Belgija, Španija, Poljska, Islandija, Srbija, Francija in Portugalska.

Za turnir, ki bo med 14. junijem in 15. julijem prihodnje leto, se v medcelinskih dodatnih kvalifikacijah borijo še Peru in Nova Zelandija ter Honduras in Avstralija, v evropskih dodatnih kvalifikacijah pa Hrvaška in Grčija, Severna Irska in Švica, Danska in Irska ter Švedska in Italija.