zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
0 05.11.2017 20:36:32

SUPER CITY! V iskanju podobne dominantnosti je potrebno iti v 19. stoletje!

Reuters
Manchester City nadaljuje svoj pohod proti naslovu prvaka, pri tem pa se spogleduje z rekordi na katerih se je nabrala že debela plast prahu.

Pod vodstvom Pepa Guardiole rušijo vse pred seboj, v tem trenutku igrajo bržkone najlepši nogomet v Evropi ter na novo pišejo knjige rekordov. Na 17 letošnjih tekmah v vseh tekmovanjih so zabili 52 golov, pri tem pa jim je točko v prvenstvu odščipnil le Everton. Po 11. krogu, v katerem so nadigrali Arsenal, je Manchester City na vrhu lestvice z 31 točkami in nestvarno gol razliko 38:7.

Še najbližje so jim mestni tekmeci, ki pa zaostajajo velikih osem točk. "Dajte jim že ta naslov," je bil eden izmed komentarjev na socialnem omrežju. Resnično delujejo neustavljivo, kot dobro namazan stroj, nek podatek pa je pri tem naravnost navdušujoč. Da bi namreč dobili ekipo, ki je podobno silovito krenila v angleško prvenstvo, se je potrebno vrniti vse do 19. stoletja.

Natančni kronisti so na površje povlekli podatek, ki čudovito oriše rušilno moč s katero se skozi angleško prvenstvo prebijajo nebeško-modri. Rekordno gol razliko po enajstih krogih ima namreč v lasti Preston, ki je v sezono 1888/89 krenil z gol razliko +33.

Man City je v nedeljo izenačil z Liverpoolom iz sezone 1978/79. Legendarno generacijo Redsov, z Bobom Paisleyjem na trenerski klopi in Kennyjem Dalglishom v konici napada. Da, tako dober je danes Man City.

Članki iz rubrike