pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
17 29.10.2017 18:17:47

SENZACIJA v Gironi, na zelenici zmagala KATALONIJA!

Reuters
Ali bo Katalonija dejansko krenila na samostojno pot je v tem trenutku težko reči, vsekakor pa bo zadnja nedelja v oktobru 2017 marsikateremu prebivalcu Girone še dolgo ostala v spominu. Bil je namreč to dan, ko je na malem stadionu Municipal de Montilivi padel veliki Real.

Potem ko je katalonska vlada v petek razglasila samostojnost te pokrajine, se je v dnevih in urah pred tekmo še najmanj govorilo o nogometu, med drugim se je omenjala celo možnost, da prestavijo oziroma odpovejo tekmo v Gironi. Girona je namreč trdnjava katalonske neodvisnosti, je domači kraj Carlesa Puigdemonta, predsednika katalonske vlade, Real pa je po drugi strani simbol centralizma in Španije. In ti dve skrajnosti sta se srečali na malem stadionu, kjer so navijači le nekaj metrov od zelenice.

Na koncu je tekma minila brez večjih posebnosti, če odštejemo seveda to, da je novinec v ligi na kolena spravil evropskega prvaka. Bržkone je vse to dogajanje okoli samostojnosti dalo domačim še dodatnega motiva, pa so grizli še bolj kot ponavadi. Dolgo se je zdelo, da bo to za Real na koncu vendarle še en bolj kot ne običajen dan v pisarni. V 12. minuti je domači vratar strel Cristiana Ronalda odbil naravnost na noge Iscu, slednjemu pa ni bilo težko zatresti mreže. A vajeti je potem prevzela Girona, do preobrata pa je prišlo na začetku drugega dela. Bil je to pravi mali blietzkrieg, v razmaku štirih minut sta Francisca Casilla, Katalonca v vratih Reala, premagala Christian Stuani in Portu. In čeprav je Real pritisnil, se izid ni več spremenil.

Bila je to velik (nogometna) zmaga Katalonije. Girona je na kolena spravila Real, Barcelona pa se bo nov teden podala z osmimi točkami prednosti pred obema madridskima kluboma.

Značke: girona, real, la-liga

Članki iz rubrike