Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.10.2017 10:15:33
Deli članek:

PIKANTNE podrobnosti iz slačilnice Barcelone: Veliki upornik Pique in "STRAHOPETEC" Messi ...

Reuters

Barcelona je pred praznimi tribunami Camp Noua zabeležila novo zmago v španskem prvenstvu, zdaj pa so znane nekatere podrobnosti, kaj se je dogajalo v slačilnici pred odhodom na zelenico.

Nedeljski referendum je na ulicah v Kataloniji povzročil pravi kaos. Spopadi s policijo so bili pogost prizor, posledice pa je občutil tudi ponos Katalonije. Nogometni klub Barcelona je po odločitvi vodstva kluba tekmo z Las Palmasom odigral pred praznimi tribunami stadiona Camp Nou, tekma pa je ves čas visela v zraku.

Vodstvo španske lige je Barceloni zagrozijo, da bi v primeru neigranja tekmo izgubila za zeleno mizo, po vsej verjetnosti pa bi ji odvzeli še dodatne tri točke. V igri je bilo tako kar šest točk. Odločitev je bila v luči boja za naslov španskega prvaka tako popolnoma razumljiva, a vsi nogometaši se s tem vseeno niso strinjali.

Med slednjimi sta bila najbolj glasna Gerard Pique in Sergi Roberto, medtem ko je večina nogometašev vseeno želela nastopiti na tej tekmi. Igrati je želel tudi trener Ernesto Valverde, izpostavil se je kapetan Andres Iniesta, ki je vodstvu dejal, da mora odločitev o igranju oziroma neigranju sprejeti vodstvo kluba in ne igralci sami.

Večina v slačilnici je nestrpno pričakovala, da bo svoje mnenje izrazil tudi Lionel Messi. A nogometaš, ki ima v klubu daleč največji vpliv, je zgolj molčal ... "Ni mu bilo vseeno, ampak je vedel, da je bila ta odločitev najboljša za klub," je dejal predsednik kluba Josep Maria Bartomeu.