Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.09.2017 09:41:31
Deli članek:

Katalonija iz Španije, Lionel Messi in zvezdniška druščina pa v PREMIER LIGO?!

Katalonci bodo jutri glasovali o neodvisnosti, od razpleta referenduma pa je odvisno, kako bo v bodoče izgledal evropski nogometni zemljevid.

Katalonski minister za šport Gerard Figueras je ponudil več možnosti za katalonske klube, če bi se Katalonija dejansko odcepila od Španije in nekateri izmed njih so izjemno zanimivi.

Posebej tisti, v katero prvenstvo bi se lahko vključila Barcelona. »V primeru odcepitve bi se katalonski klubi lahko sami odločili, kje bodo igrali. Ali še naprej v španski ligi, ali v državi iz soseščine, kot sta denimo Francija ali Italija, ali pa v Premier ligi. Trenutno v španskih državnih prvenstvih že nastopajo ekipe iz tujine, recimo klubi iz Andore v nogometnih in košarkarskih prvenstvih. Monaco igra v Franciji, v Angliji pa igrajo klubi iz Walesa. Mislim, da UEFA nima nič proti, če klubi igrajo v tujem prvenstvu,« je dejal Figueras. Je to samo pritisk na špansko ligo, da bi storila vse, da obdrži Barcelono (ter Espanyol in Girono) pod svojim okriljem, ali pa se res lahko zgodijo tektonski premiki?

Razprave o tem bodo postale aktualne jutri, če se Katalonci odločijo Španiji pomahati v slovo, tako kot smo Slovenci nekoč Jugoslaviji.