Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
26.09.2017 23:05:40
Deli članek:

Spartak in Liverpool brez zmagovalca, Real slavil v Dortmundu

Reuters

Nogometaši v ligi prvakov so opravili polovico drugega kroga. Ob tekmi Maribora v Sevilli (3:0) je največ pozornosti ljubiteljev nogometa veljalo dvobojema v Dortmundu, kjer je madridski Real premagal Borussio s 3:1, ter v Moskvi, kjer je pri Spartaku gostoval Liverpool, izid je bil 1:1

Ob Mariborčanih je igral le še en slovenski nogometaš; Kevin Kampl pa ni imel prav veliko uspeha, saj je njegov Leipzig na gostovanju pri Bešiktašu klonil z 0:2; Kampl je v igro vstopil v drugem polčasu. Za domače sta že v prvem delu v polno zadela Ryan Babel in Talisca. Tekma se je zavlekla zaradi električnega mrka na stadionu v drugem polčasu, mrk pa so imeli tudi pri Leipzigu, kjer so nazadnje ostali brez zadetka in brez možnosti za preobrat. V drugi tekmi te skupine je Monaco doma prepričljivo izgubil s Portom, na koncu je bilo 0:3.

V drugi tekmi skupne E, kjer igra Maribor, se je v Moskvi končalo nedoločeno 1:1. Za domače je v 23. minuti zadel Fernando s prostega strela, a na odgovor Liverpoola, naslednjega Mariborovega tekmeca čez tri tedne, ni bilo treba dolgo čakati. Še pred koncem prvega polčasa je izenačil Philippe Coutinho, takšen izid pa je ostal do konca.

V skupini F se je Manchester City namučil z Šahtarjem iz Donjecka, na koncu je slavil z 2:0, prvi gol pa je v 48. minuti dosegel Kevin de Bruyne, bi pa domači tekmo lažje pripeljali do srečnega konca, če bi Sergio Agüero izkoristil enajstmetrovko, a je njegov strel vratar Andrij Platov ubranil. Raheem Sterling pa je nato v zadnji minuti tekme vendarle poskrbel za obilnejšo zmago z 2:0. City je tako na prvem mestu lestvice s šestimi točkami in razliko v golih 6:0.

Precej manj težav je imel na drugi tekmi te skupine Napoli, ki je nizozemski Feyenoord odpravil s 3:0, Lorenzo Insigne je prvič zadel že v sedmi minuti, delo pa sta v drugem delu dokončala Dries Mertens in Jose Callejon. S častnim golom je v sodnikovem dodatku Sofyan Ambrabat le ublažil poraz.

Drago Wernig - TAKA
Borussia Dortmund je upala, da bo razplet podoben kot lani, ko je z Realom odigrala 2:2. Tokrat so se zmage veselili gostje, ki jih je v vodstvo popeljal Gareth Bale v prvem polčasu. Kanček upanja je bilo znižanje Pierre-Emericka Aubameyanga na 1:2, a glavno besedo v Porurju je imel ta večer Portugalec Cristano Ronaldo. V svojem jubilejnem 150. nastopu na evropski sceni v tej konkurenci je dosegel drugi in tretji gol ter potopil rumeno-črne.

V drugi tekme te skupine je Tottenham dosegel drugo zmago, na Cipru je zanesljivo slavil s 3:0, vse tri zadetke je dosegel Harry Kane.