Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.09.2017 10:48:30
Deli članek:

Legendarni Roy Keane ubil Liverpool: Vsi se vam bodo smejali! (video)

V 'mariborski' skupini lige prvakov sta se uvodni srečanji končali z neodločenim rezultatom, vijoličasti so remizirali z moskovskim Spartakom (1:1), na kultnem Anfieldu pa sta se z delitvijo točk razšla Liverpool in Sevilla, bilo je 2:2.

Pri angleškem predstavniku so jasno močno razočarani nad rezultatom, še posebej pa v oči bodejo napake, ki jih dela Liverpoolova obramba. Redsi prav zaradi nespretnosti in nesposobnosti zadnje vrste, ki nikakor ne zna zadržati tekmecev pred svojimi vrati, težko pridejo do pozitivnega rezultata.

To je izpostavil tudi Roy Keane, ki je nekoč blestel v dresu Manchester Uniteda in irske reprezentance, danes pa je trener, oziroma pomočnik irskega selektorja Martina O'Neilla.

Keane je prepričan, da je Liverpool sicer dovolj močan v napadu, da si lahko priigra napredovanje iz skupine E, toda v izločilnih bojih to ne bo dovolj. Nikakor. "Liverpool odlično opravlja napadalne naloge, kar zadeva število priigranih priložnosti, fantje so zelo hitri, močni in so zelo nevarni za nasprotnikov gol. Toda tisti lažji del nogometne igre je nekaj, česar Liverpoolčani ne obvladajo. Pozabite na to, da bi Liverpool osvojil angleško prvenstvo ali ligo prvakov. Dovolj je kakovosten za napredovanje, tam pa se mu bodo Real in ostali velikani smejali!" je bil kritičen Keane.

Pri tem je dejal, da je bil drugi gol, ki ga je zabila Sevilla, vzorčni primer stanja trenutne Liverpoolove obrambe, ki je po podaji iz avta obstala in samo opazovala, kaj se dogaja okoli nje. Tekmec jo je v nekaj potezah praktično razbil na prafaktorje. "Zato Liverpool ne bo osvojili ničesar. Gostje so zabili praktično iz avta, kar je na tako pomembni tekmi nedopustno. Izkušeni igralci so se kar izklopili, to mora trenerja spravljati ob pamet. Gol iz avta, pa saj se branijo kot šolarčki!"