škof, Trst, Enrico Trevisi Svet24.si

Papež Frančišek prihaja na obisk v Trst, ...

nadiža Svet24.si

Karmična prognoza za julij: test partnerskih ...

andrej-hohlun, rusija, ukrajina Necenzurirano

Država zamrznila vilo nad Portorožem, ki je v ...

1717959349-dsc02720-1717959247314 (1) Reporter.si

Mesarsko klanje v SLS: kako je Petru Gregorčiču ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

Nekateri trdijo, da Harry ne uživa v Kaliforniji ... Ravno nasprotno Odkrito.si

Skrivni načrt za vrnitev Harryja

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

nu
nu
0 06.09.2017 12:21:13

Abramovič na čelu še enega velikana

Roman Abramovič
Reuters
Ruski poslovnež Roman Abramovič je leta 2003 postal lastnik londonskega Chelseaja, s katerim je v 14 letih osvojil pet naslovov angleškega prvaka, enkrat je zmagal v ligi prvakov in ligi Europa, štirikrat v pokalu FA in trikrat v angleškem ligaškem pokalu.

Zdaj pa se bo v nogometni svet očitno podal še eden izmed njegovih sedmih otrok, sin Arkadij. Tudi 23-letnik je poslovnež, ki ga zanima udejstvovanje v najpomembnejši postranski stvari na svetu.

Pred sedmimi leti naj bi že želel kupiti danskega velikana FC København, a do tega ni prišlo. Zdaj pa je Arkadijeva tarča kar domači velikan CSKA.

Medtem ko so premoženje njegovega očeta v letu 2016 ocenili na nekaj manj kot sedem milijard evrov (s tem je bil 151. najbogatejši človek na svetu in 13. v Rusiji), je Arkadijevo premoženje ocenjeno na 2,4 milijarde evrov.

arkadij
vszi
Zato mu ne bo pretirano težko odšteti 300 milijonov, s katerimi bi postal lastnik CSKA-ja. Moskovčani so aktualni ruski podprvaki, ki jih v zadnjih letih lahko redno spremljamo v skupinskem delu lige prvakov. Tako bo tudi v tej sezoni. Potem ko so v kvalifikacijah s 3:0 premagali atenski AEK in švicarski Young Boys, jih v skupini A čakajo obračuni z Baslom, Benfico in Manchester Unitedom.

Članki iz rubrike