Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.09.2017 14:15:25
Deli članek:

Nekdanji angleški reprezentant v zaporu preživlja pravi pekel (video)

Reuters

Angleški nogometaš Adam Johnson v zaporu Moorland Prison in Doncaster prestaja šestletno kazen zaradi spolnega odnosa s takrat 15-letno deklico. In ni mu lahko, pravzaprav prestaja pravi pekel.

Nekdanji nogometaš Sunderlanda, pred tem tudi Manchestra Cityja, Middlesbrougha, Leedsa in Watforda, obenem dvanajstkrat tudi angleški reprezentant, je med trimesečnem sojenjem priznal, da v svojem avtomobilu, potem ko ji je prinesel podpisan dres, poljubil dekle. Tudi to, da si je z njo izmenjaval sms sporočila. Več od tega pa ne. Sodišče je bilo drugačnega mnenja, da se je zgodilo več od tega, in Adama obsodilo.

V zaporu Johnson prestaja pravi pekel. Vsakič, ko zapusti svojo celico, mu sojetniki glasno in v en glas vzklikajo: "Posiljevalec, posiljevalec, posiljevalec!" Vse to v navijaški melodiji, nogometaš pa zaradi tega vsak dan joče, zapadel je tudi v depresijo. Po zaporu mora imeti stalno spremstvo paznikov, saj ga želijo ostali zaporniki tudi fizično napasti.

Potem, ko so ga skrivaj posneli, kako je nekaterim sojetnikom razlagal, kaj se je pravzaprav zgodilo, je postalo še mnogo huje. "Nič ni bilo. Niti ven ga nisem dal. Ampak, za šest let, kolikor sem dobil, bi si želel, da bi jo posilil." Johnson je prepričan, da je dobil tako visoko kazen le zato, ker je znani nogometaš. "Če zapelješ dekle, greš z njo ven, se takoj pojavi zgodba o posilstvu. To delajo nekatere punce. Meni se je to zgodilo, ker sem slaven. Ljudje, nekateri so seksali z 12-letnicami, pa so zato dobili le 12 mesecev zapora."

Johnson vztraja, da z mladim dekletom ni imel spolnih odnosov, obenem pa priznava, da ji je dvoril, jo osvajal. Kmalu po škandalu, so mu v klubu pokazali vrata, zapustila ga je tudi zaročenka, s katero ima hčerko.

Tridesetletni nogometaš bo še nekaj časa za zapahi, vseeno pa že razmišlja o nadaljevanju svoje nogometne kariere. Skupaj s svojim agentom se zavedata, da v angleški Premier ligi nima možnosti. Njegova prihodnost je kvečjemu v tujini, daleč stran, kjer bo lahko v povsem drugem okolju začel znova.

Reuters