Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.08.2017 10:21:39
Deli članek:

Največji CAR! Gigi Buffon RAZČETVERIL sodniško tehnologijo. Kakšne besede! Besede, ki spreminjajo svet!

Ko si človek prebere nekaj takega, začne razmišljati povsem drugače.

Potem ko je odigral dve tekmi novega italijanskega prvenstva, je legendarni vratar Juventus Gianluigi Buffon z vso močjo udaril po tehnologiji, s katero si v novi sezono pomagajo sodniki. Udaril je z besedami, kakršne je v celotnem nogometnem svetu zagotovo sposoben sestaviti le on. 

V prvih dveh krogih je tako imenovani sistem VAR Juventusu na poti do dveh zmag tako pomagal, kot mu delala krivico, a Gigi je poudaril, da to sploh ni pomembno. V nadaljevanju smo v prostem prevodu skušali čim bolj natančno zapisati celotno njegovo izjavo, ki odmeva bolj kot karkoli. 

"Kaj si mislim o VAR-u? Ni mi všeč. Bil sem za tehnologijo, a zdaj se uporablja neuravnoteženo in napačno. Rekli so, da jo bodo uporabljali z občutkom, na pravi način, koristno in nemoteče. Počnejo vse kaj drugega. Zdi se mi, kot da igramo vaterpolo, vse skupaj je tako zelo slabo, tako zelo grdo. Nogomet je nemogoče soditi na tak način."

"Ni vsak dotik enajstmetrovka, treba je imeti občutek, treba je prepustiti odločitev očutku sodnika, ki je zraven, ki je del igre, ki je zadevo videl od blizu. Ta občutek je ključen, taki sodniki tudi. Nemogoče je soditi nogom etno tekmo iz laboratorija, to ni več nogomet. Sem vratar sijajne ekipe, ki ves čas napada, zato lahko odkrito povem nekaj zadev."

"Res je, tokrat smo bili oškodovani mi, toda za to mi je povsem vseeno. Pomembno je, da smo lani dobili 3 enajstmetrovke v celotnem prvenstvu. Morda malce malo, a čisto ok. Letos jih bomo, če bo šlo tako naprej, dobili 55. To pa je smešno. Absurdno. Rajši bi se boril mirnost, objektivnost in sprejemane napak, s katerimi bi potem človeško sprejeli sodniške odločitve in rezultate."

"Ali zdaj mislim, da je VAR nekoristen? Mislim, da lahko pripomore nogometu in da odlične rezultate, če ga začnemo uporabljati z občutkom za resnično pomembne, dvomljive odločitve. Tako, kot ga uporabljamo zdaj, pa je grd, ne samo nepotreben. Te stalne prekinitve uničujejo nogomet."