Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.08.2017 13:57:48
Deli članek:

GROZLJIVKA! Atentat na Zdravka Mamića! Prvega moža Dinama ustreljenega prepeljali v bolnišnico, potem ko je ...

M24 / Grega Wernig
Dolgoletni predsednik Dinama Zdravko Mamić.

Pri nogometnem klubu Dinamo so v velikem šoku: zgodil se je namreč poskus umora Zdravka Mamića.

Zdravko Mamić, dolgoletni prvi mož nogometnega kluba Dinamo, je v hercegovskem mestu Tomislavgrad naletel na sila šokanten napad. Mamić se je tam tako kot vsako leto mudil na maši za svojega pokojnega očeta, ki je tam pokopan. Napad se je zgodil v trenutku, ko je Dinamov prvi mož stopal iz kapelice, kar naenkrat pa sta iz grmovja skočila dva zamaskirana napadalca, streljala in ga zadela v nogo. Očividci pravijo, da je bilo slišati več strelov, le en pa ga je zadel. Mamića so reševalci prepeljali v bolnišnici, kjer je v stabilnem stanju.

Zelo hitro po napadu so se odzvali tudi pri Dinamu, kjer obsojajo poskus umora Zdravka Mamića in takšno početje označujejo za sramotno. Naj spomnimo, to ni prvi napad na dolgoletnega prvega moža kluba, nazadnje je bil napaden na Braču, kjer ga je mladenič udaril v predel vratu, Mamić pa je zgrmel v morje. 

"Absolutno obsojamo napad, ki je zdaj prerasel vsako obliko nestrpnosti in sovraštva, ki je nikoli nismo odobravali in ki bi jo pristojne institucije lahko s svojim delovanjem preprečile že pred časom. Naj spomnimo, da je bil gospod Mamić prvič napaden leta 2014 in sicer v loži stadiona na Poljudu, ko se ga je fizično lotil Ivo Bego, sledili so napadi v Splitu, ko so neznanci vanj in v njegovega odvetnika metali dimne bombe, bakle in steklenice," so med drugim zapisali na uradni spletni strani Dinama.