baby lasagna Lady

Vsak tatu je bil premišljen

katarina braniselj Lady

Pobegnil s kraja nesreče

rok-snežič Necenzurirano

Zdaj vemo: Janša je lagal, Snežič je financer SDS

golob navijaci Reporter.si

Takšen je Golob brez ljubimkanja in razkazovanja ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

blaž in Lara Njena.si

Izbranki Blaža Švaba pripravili zabavo ob ...

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

nu
nu
15 07.08.2017 19:56:47

Neymar sprožil plaz: zvezde niso več nedotakljive!

V hipu, ko je PSG za Neymarja plačal 222 milijonov evrov, se odkupne klavzule Messija, Ramosa, Suareza, Balea in številnih drugih superzvezdnikov kar naenkrat ne zdijo nedosegljive.

Parižani in Neymar so na nogometni tržnici sprožili plaz. Ko je Brazilec podpisoval svojo zadnjo pogodbo z Barcelono, se je zdelo, da bo 222 milijonov evrov visoka odkupna klavzula več kot dovolj, da bo odbila vse morebitne snubce. Toda ni bilo. In kar naenkrat se za PSG, Manchester City in druge bogataše niti Lionel Messi ne zdi nedosegljiv.

Argentinec ima namreč v svojem dogovoru z Barcelono zapisano odkupno klavzulo v višini 300 milijonov evrov. In če je nekdo za Neymarja odštel 222 milijonov … Hm.

Nastale situacije, ki je zmešala vse zakonitosti na nogometnem trgu, je Barcelono in ostale nogometne velikane prisilila v to, da želijo s svojimi največjimi zvezdniki podaljšati pogodbe in se znebiti prej dogovorjenih odkupnih klavzul. Zvezdnikov, ki so morebitnim snubcem na voljo za očitno dosegljive zneske, pa je kar nekaj.

Cristiano Ronaldo in Karim Benzema, ki imata ob svojem imenu nalepljeno ceno v višini milijarde evrov mednje verjetno še ne spadata, kakor bržkone tudi ne Gareth Bale in Luka Modrić s polovico nižjim zneskom. Lahko pa recimo Sergio Ramos iz Reala odide za 75 milijonov, ki se ob teh vrtoglavih številkah zdijo kot drobiž, Isco je na voljo za 150 milijonov, Mateo Kovačić za 50, Luis Suarez, Gerard Pique in Sergio Busquets za 200, Ivan Rakitić za 125 … Ogromno, a za nori nogometni svet vendarle ne tako zelo. 

Članki iz rubrike