Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.08.2017 14:28:02
Deli članek:

Komaj boste verjeli: Iz Neymarjeve odškodnine bi lahko sestavili izjemno enajsterico

Reuters

Odškodnina, ki jo je PSG plačal za Neymarja, je nora, poznavalci dogajanja na nogometni tržnici so zato hitro izračunali, kakšno enajsterico bi lahko v tem prestopnem roku sestavili, če bi imeli na voljo takšno vsoto denarja.

222 milijonov evrov je ogromno denarja, zato bi bilo tudi moštvo, ki bi ga sestavili s tem denarjem, izjemno. Pa pojdimo po vrsti.

Na vratih bi lahko imeli Wojciecha Szczesnyja, za katerega je Juventus odštel 12 milijonov evrov. V branilski vrsti so: Leonardo Bonucci (Milan je zanj plačal 42 milijonov evrov), Sead Kolašinac (Arsenal), Pepe (Bešiktaš) in Dani Alves (PSG), ki bi jih dobili brez odškodnine, dodali pa bi jim še Ricarda Rodrigueza, za katerega je Milan odštel 17 milijonov evrov.

Na sredini igrišča so Nemanja Matić (Manchester United ga je plačal 45 milijonov evrov), Lucas Leiva (Lazio, pet milijonov evrov), Wayne Rooney (brez odškodnine se je vrnil v Everton), James Rodriguez je Bayern stal 10 milijonov evrov posojnine in Romelu Lukaku, čigar odškodnina je znašala 85 milijonov evrov.

Če vse skupaj seštejemo, bi nam ostalo še šest milijonov evrov, ki bi jih lahko podarili v dobrodelne namene.