Arian Svet24.si

Je kmet Jan med košnjo naletel na truplo ...

mark rutte Svet24.si

Izbrali so novega šefa Nata

1719350996-mm2-7994-1719350948316 Necenzurirano

Noč, ko smo postali veliki #komentar

pavser vilfan nikolic brozovic Reporter.si

Popoln kaos na RTV: član uprave Franci Pavšer ...

slovenija 2 Ekipa24.si

Sijajno! Prizor zažgal splet, reakcija Slovencev ...

Hannah Louise Hill je omrežila 36-letnika Odkrito.si

Pazite se te vplivnice! Prevarala je že mnoge!

matjaz kek slovenija pm Ekipa24.si

Matjaž Kek je po uvrstitvi v osmino finala poslal...

STA
STA
0 02.08.2017 20:02:54

Lucescu bo novi turški selektor

vszi
Turška nogometna zveza in romunski trener Mircea Lucescu sta se dogovorila, da bo 72-letni Romun na selektorskem stolčku turške reprezentance zamenjal Fatiha Terima. Ta je krmilo reprezentance zapustil zaradi osebne afere, sodeloval je namreč v pretepu v enem izmed restavracij v turističnem mestu Alacati.

Lucescu bo pogodbo podpisal na uradni slovesnosti v petek, jasno pa je, da bo dveletna z možnostjo podaljšanja še za eno leto. Letno bo zaslužil 2,5 milijona evrov. V Turčiji je že deloval štiri sezone, leta 2002 je bil prvak z Galatasarayem, leto pozneje pa se z Besiktasom.


V nogometnem svetu pa se je dokončno uveljavil na klopi Šahtjara iz Donjecka, s katerim je od leta 2004 do leta 2016 osvojil osem naslovov ukrajinskega prvaka, leta 2009 pa tudi pokal UEFA. V lanski sezoni je vodil ruski Zenit iz St. Peterburga, a se z njim ni uvrstil v ligo prvakov, saj je zasedel tretje mesto. Zato je dobil odpoved.

Romun, ki je novo delovno mesto dobil, potem ko je ponudbo zavrnil trener Galatasaraya Senol Gunes, ki ni želel opravljati dveh odgovornih nalog, bo Turčijo poskušal pripeljati na svetovno prvenstvo. Turki so v svoji kvalifikacijski skupini na tretjem mestu, Hrvati in Islandci imajo dve točki več, naslednjo tekmo pa bodo igrali 2. septembra, ko se bodo pomerili z Ukrajino.

Značke: nogomet, turčija

Članki iz rubrike