magnifico Svet24.si

Magnifico še »nikoli ni uničil nobenega ...

živčni zlom Svet24.si

Preverite, s katerimi znaki telo sporoča, da vam ...

litijska-stavba Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, ...

peter gregorcic ss Reporter.si

Prihaja »nekaj velikega«: Janša bo z ...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

Hannah Louise Hill je omrežila 36-letnika Odkrito.si

Pazite se te vplivnice! Prevarala je že mnoge!

stojanovic ronaldo slovenija portugalska Ekipa24.si

Padajo rekordi! Česa takšnega še ne, na liniji ...

nu
nu
11 01.08.2017 17:59:24

Revolucija v nogometu: Pozabite na dozdajšnje izvajanje 11-metrovk! Po novem se bodo izvajale TAKOLE!

Reuters
Nogomet doživlja številne spremembe.

Ena izmed sprememb, ki jo pripravlja Uefa, pa je tudi sprememba pri loteriji iz najstrožjih kazni. Do zdaj so bili namreč ljubitelji nogometa navajeni, da se v primeru neodločenega izida tudi po 120 minutah na tekmah na izpadanje najstrožje kazni streljajo po principu, da najprej strelja ekipa A, potem ekipa B in potem znova ekipa A, za njo spet ekipa B ... Skratka, klasičen način, ki pa naj bi zdaj šel na smetišče zgodovine. 


Nekateri so namreč prepričani, da so nogometaši iz ekipe B, ki strelja kot druga, pod večjim pritiskom kot nogometaši iz ekipe A, ki streljajo prvi, zato so se pri Uefi odločili, da preizkusijo drugačen format izvedbe najstrožjih kazni. Format, ki bo zelo podoben podaljšani igri pri tenisu. 

Tako naj bi prvi enajstmetrovko izvedel nogometaš iz ekipe A, potem nogometaš iz ekipe B, nato pa znova nogometaš iz ekipe B. Potem bi prišla znova na vrsto ekipa A, ki bi imela dva zaporedna strela z bele točke in tako naprej ... Namesto 'ABAB' sistema bi torej bil sistem 'ABBA'. Takšen sistem je Uefa že uvedla na nekaterih turnirjih pod svojim okriljem to poletje, v naslednji sezoni pa ga bo kot prva preizkusila Anglija. Vsa tekmovanja pod okriljem EFL (English football league) bodo namreč v primeru izločilnih bojev in loterije najstrožjih kazni enajstmetrovke izvajala na nov način.

Članki iz rubrike