thai-teacher Svet24.si

Tajska učiteljica med poučevanjem na internet ...

živila, trgovina Svet24.si

Kupci prisegajo na nizko ceno bolj kot na ...

PREMOGOVNIK VELENJE Necenzurirano

Odločilni meseci za usodo TEŠ6: zapiranje ...

lucija sikovec usaj-pl002 Reporter.si

Lucijo Šikovec Ušaj je Janša nadrl, Kučan pa ...

kek jankovic Ekipa24.si

Epsko! Ljubljanski župan sprejel nogometno ...

luka-pangos Njena.si

Ljubezenska preizkušnja zmagovalca MasterChefa

slovenija hrvaska 3 Ekipa24.si

Oglasil se je tudi zelo kritizirani selektor ...

nu
nu
0 01.08.2017 10:19:53

SMRTNO NEVARNA DIAGNOZA: Pet mesecev po operaciji srca bo angleški nogometaš ...

vszi
V zadnjih letih smo že nekajkrat videli posnetke pretresljivih dogodkov z nogometnih igrišč, ko je nogometaš presenetljivo kot strela z jasnega (navadno zaradi težav s srcem) negiben obležal na tleh in nemalokrat so fantje podlegli težavam ...

Zato so toliko pomembnejši zdravniški pregledi, ki jih nogometni klubi organizirajo za svoje igralce. In po enem izmed takih pregledov je šokantno novico izvedel nogometaš novega angleškega premierligaša Brightona Connor Goldson.

Zgodilo se je na začetku prejšnje sezone, ko je povsem rutinski pregled pokazal, da ima Goldson srčno napako. Njegova diagnoza je bila razširjena aorta, ki je lahko smrtno nevarna. "Seveda me je potrlo. Te stvari človeka močno pretresejo," se je neprijetnih trenutkov spomnil 24-letni branilec, in nadaljeval: "Prvih nekaj dni po operaciji je bilo res hudo, imel sem zlomljen prsni koš, težko se je bilo premikati, spati. Potem so se stvari uredile, še nekajkrat sem bil na pregledu pri specialistu, ki mi je zagotovil, da bo z mano vse v redu in da bom še lahko igral nogomet. To so bile pozitivne novice, ki so me gnale naprej."

goldson1 vszi
vszi
Goldson je v prejšnji drugoligaški sezoni odigral osem tekem, potem pa je bil prisiljen s strani spremljati soigralce, ki so klubu po 34 letih prinesli napredovanje med elito. "Mislim, da so mi stvari, ki so se dogajale na igrišču, pomagale," je razložil Goldson. "Vedel sem, da moram trdo delati, da se lahko vrnem. Poleti sem igral na večini prijateljskih tekem in se počutim odlično. Zelo dobro je, da sem del kluba, ki vsako leto ali dve organizira tovrstne preglede. Imel sem srečo, da so napako odkrili tako zgodaj."

Goldsonova zgodba ima srečen konec, še vedno pa obstaja veliko nogometašev, ki ne vedo, da imajo kakršnekoli zdravstvene težave. Tudi take, ki jih lahko stanejo življenja ...

Članki iz rubrike