Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.07.2017 16:46:24
Deli članek:

Jürgen Klopp spet ZABLESTEL v polnem sijaju: Ponudili bomo 300 milijonov evrov!

vszi

Trener Liverpoola Jürgen Klopp se močno trudi, da bi še v tem prestopnem roku na Anfield pripeljal prav določenega nogometaša.

Gre za vezista Nabyja Keitaja, ki je član nemškega podprvaka RB Leipziga, s katerim ima podpisano pogodbo do julija 2020. Klopp je na Leipzigov naslov poslal že dve ponudbi, prva je bila težka 64 druga pa 74 milijonov evrov. Toda Nemci ostajajo neomajni, obe ponudbi so zavrnili in Liverpoolu rekli, da gvinejskega reprezentanta ne nameravajo prodati.

Zanimivo je, da ima nogometaš v svoji pogodbi zapisano klavzulo, po kateri njegova odškodnina ob predčasni prekinitvi pogodbe znaša 54 milijonov evrov. A ta začne veljati šele naslednje poletje.

Toda kljub temu, da mu Keitaja ne uspe dobiti, je Klopp ostal dobre volje, še več, na ta račun se je celo pošalil. "Naša naslednja ponudba za Keitaja bo 300 milijonov evrov!" je dejal za nemške medije in dodal, da se seveda šali. Je pa res, da bi svojo ponudbo lahko še malo zvišal, če bo Liverpool prodal Philippeja Coutinha. Vendar se poraja vprašanje, ali je to sploh smiselno.

Klopp je na nek način že obupal nad Keitajem in se bo ponj verjetno vrnil čez eno leto, vmes pa ga zanima še en vezist iz nemške lige. Gre za 22-letnega člana Schalkeja in nemškega reprezentanta Leona Goretzko. Slednjemu pogodba poteče naslednje leto in bi ga mogoče lahko dobil po razumljivi ceni, saj tudi pri Schalkeju ne želijo ostati praznih rok.