Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.07.2017 16:24:45
Deli članek:

Kakšne številke: Pepu Guardioli je dal košarico in raje odšel drugam

vszi

Potem ko je odlično odigral sezono pri Juventusu, so se pri italijanskem prvaku vseeno odločili Daniju Alvesu dati proste roke.

Štiriintridesetletni Brazilec je z odličnimi igrami dokazal, da je lahko še vedno izredno koristen, zato je bila odločitev Juventusa kar malo presenetljiva. Ko se je to razvedelo, je bil trener Manchester Cityja Pep Guardiola odločen, da ga pripelje na Otok.

Toda to se ni zgodilo, Dani Alves je španskemu strokovnjaku preprosto dal košarico in si po hitrem postopku našel novega delodajalca. Danes je podpisal dveletno pogodbo s francoskim velikanom PSG-jem, njegov novi delodajalec je ob tem objavil tudi zelo posrečen video. Iz Francije pa prihajajo informacije, da bo med najbolje plačanimi igralci v moštvu. Na vrhu tega seznama sta njegov rojak Thiago Silva in urugvajski napadalec Edinson Cavani. "Žal mi je, če sta Guardiola in City užaljena, a v PSG sem prišel, da bi postal prvak," je ob podpisu pogodbe dejal Alves.

Njegova letna plača naj bi znašala kar 13,5 milijona evrov, kar je dvakrat več kot so mu bili pripravljeni ponuditi pri Cityju. Z njegovim prihodom je nekoliko verjetnejša opcija, da bi PSG utegnil zapustiti Serge Aurier, ki naj bi kariero nadaljeval v Italiji. Parižani pa bi z njegovo prodajo zaslužili med 20 in 25 milijonov evrov.

Twitter