Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.06.2017 08:55:35
Deli članek:

Fair play desetletja! Bosanski reprezentant šokiral svet, tole potezo bomo pomnili še zelo dolgo (video)

Haris Medunjanin je navdušil nogometne kroge, da jih bolj ne bi mogel. In že v tem trenutku lahko podelimo nagrado za fair play leta, desetletja, morda celo daljšega obdobja.

Bosanski nogometaš Philadelphie je igral tekmo ameriške lige proti DC Unitedu, ko ga je po tleh podrl nasprotni nogometaš Luis Acosta. Vse lepo in prav, če ne bi pritekel sodnik in Acosti pokazal neposreden rdeči karton. Ne vemo, kako je bilo vse skupaj videti iz njegovega zornega kota, posnetek pa je pokazal, da je šlo za grozljivo napačno odločitev, nad katero sta se zgražala tudi ameriška komentatorja tekme. No, zgražal pa se je tudi Medunjanin. 

Da, prav ste prebrali, nogometaš, nad katerim je bil prekršek storjen, je bil nad sodniško odločitvijo ogorčen. Takoj je odšel do sodnika in mu dejal: "Zgolj odrinil me je, ni me udaril. Ni se zgodilo popolnoma nič, rdeč karton je smešen," je menda dejal Bosanec in pripravil sodnika do tega, da je rdeči karton preklical. Da, prav ste prebrali. In to ne pri vodstvu 4:0, temveč sredi napete tekme, na kateri je bil izid zgolj 1:0.

"Nisem mogel verjeti svojim očem. kar naenkrat sem videl, da Medunjanin sodnika prepričuje, naj ne izključi našega igralca. Neverjetno, veličastno, res je sijajen igralec, sijajen človek," je ob tem dejal trener nasprotnega moštva, ki ni mogel skriti osuplosti in navdušenja. "V življenju vedno skušam biti pošten. Trudi se in vedno želim zmagati, a nekaj mi pomeni zgolj, če zmago dosežem na pošten način. Moral sem to narediti, sicer ne bi mirno spal," pa je dejal Medunjanin.