Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.06.2017 16:54:25
Deli članek:

Madonnin sin podpisal za Benfico, odziv pop ikone pa fantastičen

Madonna s sinom Davidom Bando

Ena najvidnejših glasbenic v zgodovini Madonna ima šest otrok, dva od teh sta njena biološka, štirje pa so posvojeni iz Malavija. Eden od slednjih - fant David Banda - ima danes 11 let in je nogometaš.

David je izjemno nadarjen nogometaš, kljub rosnim letom ga je vodstvo portugalskega velikana Benfice sprejelo na preizkušnjo. Na turnirju z leto starejšimi nogometaši, je bil izbran za najboljšega, zato Lizbončani niso želeli ničesar prepustiti slučaju. Pa še od Madonne je... In povsem jasno je, kaj to utegne pomeniti.

"Želim biti mama, karkšne sama nikoli nisem imela," je dejala po prodaji ploščkov in koncertov najuspešnejša izvajalka v zgodovini glasbe, ko je v znak podpore sinu v portugalski prestolnici za 6,5 milijona evrov kupila vilo v velikosti 3300 kvadratnih metrov. Povsem blizu Benficinega vadbenega centra, da bo lahko stalno ob Davidu.

Palača Quinta do Relogio


Kraljica popa je že tudi pozirala v dresu Benfice in tako, zaradi sina, postala najbolj slavna navijačica tega kluba. V času Davidove preizkušnje je bivala v predsedniškem apartmaju hotela Ritz, za katerega je vsako noč plačala 15 tisočakov. Medtem si je pospešeno ogledovala vile in naposled očarana obstala pred pravo palačo iz 18. stoletja, ki je celo zaščitena pod Unescom.

David Banda goji posebno strast do nogometu, po besedah očividcev pa je v Lizboni naravnost navdušil. "V enem tednu, kolikor je bil na preizkušnji, je prepričal s svojim znanjem. Izakazal se je kot zelo spreten nogometaš."

Madonna se bo v Lizbono preselila z vsemi štirimi posvojenimi otroci, medtem ko 16-letni Rocco Ritchie ostaja pri očetu Guyju Ritchieju v Londonu, 20-letna Lourdes Maria Ciccone Leon pa samostojno živi v New Yorku. Štirje v Malaviju rojeni otroci bodo v Lizboni obiskovali prestižno šolo French Lycee, v kateri je treba za enoletno šolanje enega otroka odšteti vrtoglavih 34 tisoč evrov.

Njena odločitev, da se preseli v Lizbono, je bila vsaj nekoliko lažja ob dejstvu, da nič več kot za pol milijona prebivalcev velika portugalska prestolnica postaja eno bolj vročih zvezdniških središč stare celine. Tam so svoje zatočišče že našli italijanska igralka Monica Bellucci, modni oblikovalec Christian Louboutin, pa oblikovalec Philippe Starck in nekdanji nogometni zvezdnik Eric Cantona. Madonna bo očino ravno pravšnja češnja na vsej tej smetani...

David Banda, nadarjeni nogometaš in novi član Benfice


Medtem je vključitev Davida Bande v mlajše selekcije Benfice na noge dvignila ljubitelje nogometa v Malaviju, ki je pravi nogometni malček brez predstavnikov v resnejših evropskih ligah. Malavi je le dvakrat doslej sodeloval na zaključku afriškega pokala narodov, uvrstitev na svetovno prvenstvo pa je za to afriško državico na jugu črne celine misija nemogoče.