Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.06.2017 07:20:14
Deli članek:

Stara dama dvori tako Ronaldu kot tudi Ibrahimoviću

Kje bosta v prihodnji sezoni igrala Zlatan Ibrahimović in Cristiano Ronaldo, postaja najbolj zanimivo vprašanje tega poletja. Različic mogočega razpleta je iz dneva v dan vse več.

Takšnih in drugačnih scenarijev, zelo resnih in malo manj resnih. Vsak se pač v igro vključuje na svoj način. Nemška Hertha v tej igri skrbi predvsem za svojo promocijo in z duhovitostjo pleni pozornost in osvaja simpatije. Tudi to je nekaj.

Berlinčani so se na najnovejše dogodke in nejasnosti okoli nadaljevanja kariere Zlatana Ibrahimovića in Cristiana Ronalda odzvali na svojem profilu Twitter.

Tako so Švedu z bosanskimi koreninami že pred dnevi sporočili: "Nimaš več pogodbe z Manchestrom Unitedom? Mi imamo sijajne navijače, je pa res, da nimamo denarja. Ampak, prvič lahko osvojiš Bundesligo. Razmisli o tem!"

In medtem ko še vedno čakajo na Zlatanov odgovor, so krenili v novo akcijo - zdaj želijo sestaviti najbolj smrtonosen napadalni dvojec vseh časov. Zdaj so nagovorili še Cristiana: "Nimamo denarja, ampak nudimo ogromen izziv. Berlin te bo imel rad, kot lastnega sina."

Odškodnina za Portugalca v višini 180 milijonov evrov za več kot trikrat presega celoletni proračun Herthe, kje je šele plača za nogometaša. Iz te moke kajpak ne more biti kruha. Ljubezen, ki jo Berlinčani nudijo Ronaldu, bo premalo, čeprav mu jo po zadnjih nevšečnostih zaradi obtožb o utaji davkov v Španiji primanjkuje.

Hertha iz Berlina ni evropski velikan, še za nemškega bi jo težko označili, čeprav ima dolgo zgodovino. Ustanovljena je bila daljnega leta 1892, je med začetniki nemške nogometne zveze, v letih 1930 in 1931 pa je bila tudi nemški državni prvak

Stara dama, kot - tako kot premožnejšemu in vidnejšemu Juventusu - pravijo tudi berlinski Herthi, je v zadnji sezoni osvojila šesto mesto v nemški Bundesligi in si s tem priigrala mesto v skupinskem delu lige Europa.