Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.06.2017 08:17:36
Deli članek:

Zgodovinsko napredovanje v serie A kot obljuba na smrtni postelji

Benevento se je v četrtek zvečer v serie a pridružil italijanskim velikanom, kot so Juventus, Roma, Milan in pisal zgodovino.

Še v sezoni 2015/2016 je bil Benevento in istoimenskega mesta član tretje italijanske lige, v dveh sezonah pa jim je uspel veliki met. Na povratni tekmi (prva se je končala z 0:0) kvalifikacij za uvrstitev v prvo ligo, po tem, ko so bili v drugi ligi na petem mestu, so s z 1:0 uspeli premagati Carpi in tako strli srca kar trem slovenskim nogometašem. Vid Belec, Aljaž Struna in Enej Jelenič so spremljali veliko slavje italijanskega malčka, ki je po zgodovinskem uspehu divje proslavljal uspeh na stadionu Ciro Vigorito. 

Ta je poimenovan po bratu sedanjega predsednika Oresteja Vigorita, skupaj sta namreč že pred leti začela ambiciozne načrte, da bi ta majhen klub nekoč pripeljala med italijansko elito. A Ciro je pred sedmimi leti preminil, brat pa mu je na smrtni postelji obljubil, da bo Benevento nekoč zaigral v prvi ligi. "Ta zmaga je za dva človeka, ki sta se rodila kot brata, a postala najboljša prijatelja. Obljubil sem mu, da bom klub popeljal v prvo ligo. In zdaj smo tukaj," je dejal vidno ganjeni predsednik kluba, ki je požel ogromno simpatije. Slavje je trajalo dolgo v noč, nogometaši pa so si lase takoj po tekmi pobarvali v značilno rumeno-rdečo.