Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.06.2017 11:32:34
Deli članek:

Le Slovenec prehitel zvezdnika, na katerega Matjaž Kek ni računal

Drago Wernig - TAKA

Ljubljenec navijačev Rijeke je na Rujevici še vedno na stranskem tiru.

Rijeka je dvojno krono na hrvaškem prizorišču osvojila brez morda najboljšega igralca. Brez ljubljenca navijačev, ki pa je tudi tako svojeglav, da se z Matjažem Kekom nista našla na isti valovni dolžini in mariborski strokovnjak na njegove usluge ni računal. Še več, odstranil ga je iz ekipe.

"Ena od največjih negativnosti iz pretekle sezone je neurejen status Anasa Sharbinija. Čarovnik, nogometni boem, vendar v nastalih razmerah nihče nima koristi. Ne mi, ne on. Ko je tako, ko igralec ni več v stiku z realnimi možnostmi, je preprosto treba najti način, kako zadevo rešiti," pravi nekdanji selektor slovenske izbrane vrste.

Medtem se Anas Sharbini zabava na svoj način, a očitno tudi veliko trenira. Pred dnevi je namreč v okolici Reke sodeloval na tradicionalnem gorskem teku (Hahlići trail 2017) dolgem 12 kilometrov z višinsko razliko 460 metrov. In osupnil, prehitel ga je le eden najboljših slovenskih gorskih tekačev Simon Strnad.

"Je v brutalni formi. Opazno je, da ne ’zabušava’, ampak resno trenira," pravi Marko Valičević, ki je državni prvak v teku na 800 metrov in dvakratni udeleženec svetovnega prvenstva v gorskem teku, bil je tudi kondicijski trener modrih iz Maksimirja. "Kaj takega ne bi zmogel niti en igralec Dinama. Anas je bil kar tri minute hitrejši od mene, res je fantastično pripravljen."

Toda Matjaž Kek mnenja o igralcu, ki mu pogodba zagotavlja 150 tisoč evrov letnega zaslužka, zaradi tega bržčas ne bo spremenil ...